Tallon Griekspoor treft laagvlieger op Wimbledon en duel met nummer één van de wereld lonkt, Botic van de Zandschulp tegen Brit
Tallon Griekspoor speelt mogelijk snel tegen Jannik Sinner. © Getty Images

Tallon Griekspoor treft laagvlieger op Wimbledon en duel met nummer één van de wereld lonkt, Botic van de Zandschulp tegen Brit

12:16, 28-06-2024 / Laatste Update: 12:52, 28-06-2024

Tallon Griekspoor, Botic van de Zandschulp en Arantxa Rus weten tegen wie ze spelen op Wimbledon. Het Nederlandse drietal begint maandag aan het toernooi op het heilige gras in Londen.

Griekspoor speelt de eerste ronde van Wimbledon op tegen Pablo Carreño Busta. De Spanjaard stond ooit in de top 10 van de wereld, maar is door blessures flink naar beneden gedonderd. Hij staat nu 796e. Mocht Griekspoor de derde ronde halen, dan neemt hij het mogelijk op tegen de als eerste geplaatste Italiaan Jannik Sinner.

Carreño Busta nam zeven keer eerder deel aan Wimbledon en kwam nooit door de eerste ronde. Griekspoor kwam in Londen nooit verder dan de tweede ronde.

Van de Zandschulp toch in hoofdtoernooi

Botic van de Zandschulp werd gekoppeld aan de Brit Liam Broady, de nummer 146 van de wereld. Broady ontving van de organisatie een wildcard. Van de Zandschulp plaatste zich door een afmelding voor het hoofdtoernooi, waar eigenlijk geen plek voor hem was. Maar een blessure van Jiri Lehecka bezorgde Van de Zandschulp een welkome opsteker.

Botic van de Zandschulp krijgt advies van hogerop: 'Het leven kan er ook heel anders uitzien'

28 juni 2024, 11:24

Wimbledon staat voor de deur. Voor het hoofdtoernooi bij de mannen zijn twee Nederlanders geplaatst voor het hoofdtoernooi: Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp. Laatstgenoemde zoekt al lange tijd naar vorm en sprak onlangs uit te twijfelen over zijn toekomst. Jacco Eltingh, oud-tennisser en huidig technisch directeur van de KNLTB, denkt dat Van de Zandschulp terugkomt op die uitspraak.

In het vrouwentoernooi speelt Arantxa Rus tegen de Chinese Yue Yuan, de mondiale nummer 38. Rus is zelf de nummer 55 van de wereld.

06:20 - 28-06-2024

Jacco Eltingh ziet op Wimbledon kansen voor Tallon Griekspoor

Het heilige grastoernooi van Wimbledon staat op het punt van beginnen. Vanaf maandag strijden tennissers om de felbegeerde titel in Londen. Sportnieuws.nl zocht oud-tennisser en huidig technisch directeur van de KNLTB Jacco Eltingh op om vooruit te blikken.

Djokovic en Murray in ballenbak

Opvallend genoeg zijn ook Novak Djokovic en Andy Murray meegenomen met de loting. De twee veteranen zijn niet helemaal fit. Djokovic (37) neemt het in de eerste ronde op tegen de Tsjech Vit Kopriva, Murray (37) werd gekoppeld aan Tomas Machac uit Tsjechië. Djokovic werd na Roland Garros en voor Wimbledon geopereerd aan zijn knie.

Murray is geopereerd aan zijn rug. "Ik zal echt alleen spelen als ik in staat ben om ver te komen in het toernooi en te vechten voor de titel", liet zevenvoudig kampioen Djokovic optekenen. "Ik wacht tot het laatste moment om te kijken of ik kan spelen. Ik heb het recht dat te doen", sprak Murray.