Tallon Griekspoor wil revanche tegen Alexander Zverev: 'Die nederlaag deed mij pijn'
Tallon Griekspoor. © Getty Images

Tallon Griekspoor wil revanche tegen Alexander Zverev: 'Die nederlaag deed mij pijn'

07:24, 31-05-2024 / Laatste Update: 07:25, 31-05-2024

Tallon Griekspoor bereikte donderdag voor het eerst de derde ronde van Roland Garros. Zijn volgende partij op de Franse gravelondergrond is een taaie, tegen Alexander Zverev. Volgens Griekspoor 'een van de favorieten' om Roland Garros te winnen. Toch aast de Nederlander op revanche.

In maart stonden Griekspoor en Zverev tegenover elkaar op Indian Wells. De Duitser won toen in twee sets. "Die nederlaag heeft mij pijn gedaan, de eerste set had ik moeten winnen", blikte Griekspoor terug na zijn overwinning in de tweede ronde van Roland Garros op de Italiaan Luciano Darderi.

Vertrouwen

Griekspoor en Zverev troffen elkaar nooit op gravel. "In mijn ogen is het vrij duidelijk dat je bij die backhand moet wegblijven en hem moet bestoken op zijn forehand. Ook moet ik hopen dat hij af en toe een eerste service mist. Het is aan mij om een antwoord te vinden. Ik moet bezig zijn met mijn eigen spel. Alleen op Wimbledon was ik misschien kansloos tegen hem, maar die andere drie partijen heb ik kansen gehad. Dat geeft mij ook vertrouwen richting deze wedstrijd."

Zverev is als vierde geplaatst in Parijs, schakelde recordhouder Rafael Nadal overtuigend uit en won hiervoor het ATP 1000-toernooi van Rome. "Ik weet wat ik kan verwachten en wat ik moet doen. Hopelijk krijg ik mijn kansen en maak ik er een goede wedstrijd van. Ik wil het hem zo moeilijk mogelijk maken."

Masterclass tegen Nadal

In de eerste ronde gaf Zverev een masterclass weg tegen Nadal, zag ook Griekspoor. "Dat was een ongelooflijk goede wedstrijd. Nadal was goed, maar kwam niet onder de druk uit." De Nederlander is onder de indruk van zijn aankomende tegenstander. "Hij voelt misschien dat dit zijn kans is. Gravel is volgens mij zijn beste ondergrond, maar hij heeft zoveel talent dat hij op alle ondergronden goed uit de voeten kan."

Als alles meezit komen Tallon Griekspoor en Alexander Zverev zaterdag in actie op Roland Garros.