Tallon Griekspoor ziet Oranje heel ver komen op EK: 'Maar iedereen lacht me uit'
Tallon Griekspoor © Getty Images

Tallon Griekspoor ziet Oranje heel ver komen op EK: 'Maar iedereen lacht me uit'

08:18, 15-06-2024 / Laatste Update: 08:39, 15-06-2024

Tallon Griekspoor is ervan overtuigd dat Oranje hoge ogen gaat gooien op het EK voetbal. De beste tennisser van Nederland denkt dat de ploeg van bondscoach Ronald Koeman in Duitsland zelfs mee gaat strijden om de titel.

"Ik ben heel positief, maar iedereen lacht me een beetje uit", zei Griekspoor vrijdag op een persconferentie in Rosmalen. "Ik heb ze heel hoog zitten en denk dat ze ver kunnen komen. Het team staat er goed voor en ik wil het nog weleens zien. Ik denk dat ze wel de halve finales gaan halen, ja."

De 27-jarige Griekspoor, fan van Ajax, schaarde zichzelf alvast bij de laatste vier van het grastoernooi van Rosmalen. In de kwartfinales boekte hij een zwaarbevochten zege op de Australiër Aleksandar Vukic.

Volle agenda

Mocht Griekspoor de eindstrijd bereiken in Rosmalen, dan loopt hij kans de openingswedstrijd van Oranje deels of helemaal te missen. De finale van het tennistoernooi begint zondag om 12.00 uur, Oranje neemt het op het EK om 15.00 uur op tegen Polen.

De populairste Oranje-spelersvrouwen op sociale media: 1,7 miljoen volgers voor de nummer 1

13 juni 2024, 14:20

Het Nederlands elftal gaat in Duitsland op jacht naar de Europese titel. Daarbij worden de spelers van bondscoach Ronald Koeman gesteund door de spelersvrouwen. Tegenwoordig zijn niet alleen de voetballers bekende gezichten, maar hun partners net zo. Neem bijvoorbeeld Mikky Kiemeney van de geblesseerde Frenkie de Jong. Zij heeft 1,7 miljoen volgers op Instagram. Hoe zit het met de rest?