'Austin te duur voor Newcastle, twee Nederlanders op het lijstje'
i

ANP

'Austin te duur voor Newcastle, twee Nederlanders op het lijstje'

Harry Nijland • 10:56, 22-06-2015 / Laatste Update: 00:19, 13-12-2023

Newcastle United heeft de komst van Charlie Austin uit haar hoofd gezet. De spits van QPR is te duur voor The Magpies, dat volgens de Sunderland Echo haar pijlen richt op Bas Dost.

Newcastle United was lang in de markt voor Charlie Austin, maar West Ham United gaat waarschijnlijk aan het langste eind trekken. The Magpies wilde de gedegradeerde spits graag in de Premier League houden, maar niet tegen elke prijs. QPR verlangt zo'n 21 miljoen euro voor de aanvaller, Newcastle United wil niet verder gaan dan 14 miljoen euro.

Alternatief

Door dat verschil in vraag en aanbod lijkt de deal definitief van de baan. West Ham United is wel bereid om aan de vraagprijs te voldoen, claimt Sunderland Echo, en dus moet Steve McClaren verder kijken. Mogelijk komt hij wederom uit bij Bas Dost. De spits van Wolfsburg is goedkoper dan de Engelsman en moet zo'n dertien miljoen euro kosten.

Wijnaldum

Dost is niet de enige Nederlander die hoog op het wensenlijstje van McClaren staat. Georginio Wijnaldum mag volgens diverse Engelse media nog steeds hopen op een overgang naar St. James Park. PSV verlangt twintig miljoen euro voor de aanvallende middenvelder, eerder werd een bod van Zenit afgewezen. Naar verluid ging het om tien miljoen euro. Wil Newcastle Wijnaldum, die ook in de belangstelling van Sunderland zou staan, overnemen moet het dus diep in de buidel tasten.