Conor McGregor zet 80.000 dollar in op voorspelling Europees kampioen voetbal
De EK-trofee en Conor McGregor. © Getty Images en AP

Conor McGregor zet 80.000 dollar in op voorspelling Europees kampioen voetbal

19:54, 16-06-2024 / Laatste Update: 20:38, 16-06-2024

MMA-ster Conor McGregor heeft niet alleen verstand van vechtsport. Hij denkt ook te weten wie het EK voetbal deze zomer gaat winnen. Hij durft er namelijk een flink bedrag op in te zetten dat Spanje dit jaar Europees kampioen wordt. Als het de Spanjaarden ook daadwerkelijk lukt om het EK te winnen, dan kan McGregor zijn verjaardag extra goed vieren.

Op X laat Conor McGregor vol trots zijn inzet van 83.500 dollar (77.893 euro) op het Spaanse team zien. Als Spanje het voor elkaar krijgt om Europees kampioen te worden, dan verdient de Ierse vechter een slordige 1.000.200 dollar (933.037 euro). Het brengt misschien extra geluk, maar de finale van het EK wordt ook nog eens op de verjaardag van McGregor gespeeld.

Niet iedereen is gecharmeerd van de weddenschap van McGregor. Op 29 juni zou de MMA-ster zijn langverwachte terugkeer maken in de sport, maar hij moest dit afzeggen vanwege een blessure. Onder zijn bericht op X reageert iemand dan ook geïrriteerd. "Iedereen maakt zich zorgen om het gevecht, maar ondertussen ben jij voetbalweddenschappen aan het maken. Geweldig."

Streep door langverwachte terugkeer Conor McGregor bij UFC

14 juni 2024, 06:30

De langverwachte terugkeer van Conor McGregor is uitgesteld. Hij zou eigenlijk op UFC 303 vechten tegen Michael Chandler, maar die partij gaat niet door. Dat zei Dana White, de grote baas van de UFC, donderdagavond. McGregor is in aanloop naar het gevecht geblesseerd geraakt.

Goede start EK voor Spanje

Spanje bevindt zich in de zogeheten 'Poule des Doods' met Italië, Kroatië en Albanië. McGregor heeft zaterdag waarschijnlijk met een grote glimlach op de bank gezeten, nadat Spanje een klinkende 3-0 overwinning boekte tegen het Kroatië van Luka Modric. Er werd een spannend duel verwacht, maar Spanje bleek duidelijk te sterk voor de Kroaten. Ook Italië wist te winnen tegen Albanië (2-1), waardoor Kroatië de volgende wedstrijd echt aan de bak moet.

Donderdagavond neemt Spanje het op tegen titelverdediger Italië, en kan de drievoudig Europees kampioen een hele grote stap zetten naar de volgende ronde. Bij McGregor thuis weten we in ieder geval al voor wie er gejuicht wordt.

Bekijk op onze speciale pagina over het EK voetbal al het laatste nieuws rond Nederland en andere landen. Check verder ook alle standen, wedstrijden en selecties.