Surinaamse UFC-vechter Jairzinho Rozenstruik heeft nieuw gevecht tegen Australische KO-artiest
Jairzinho Rozenstruik © GettyImages

Surinaamse UFC-vechter Jairzinho Rozenstruik heeft nieuw gevecht tegen Australische KO-artiest

09:30, 22-06-2024 / Laatste Update: 09:31, 22-06-2024

Jairzinho Rozenstruik weet wie zijn volgende opponent wordt in de UFC. Nadat de Surinamer recent een overwinning aan zijn record toevoegde, mag hij nu datzelfde proberen in het hol van de leeuw tegen Tai Tuivasa.

Rozenstruik won zijn vorige partij in maart van de toen nog ongeslagen Shamil Gaziev. In die wedstrijd moest Bigi Boy zijn ranking verdedigen, aangezien hij daarvoor een aantal verliespartijen op zijn record zette. Zo verloor hij van Curtis Blaydes, Aleksander Volkov en Jailton Almeida, terwijl hij enkel wist te winnen van Chris Daukaus. Rozenstruik begon zijn UFC-carrière sowieso met een indrukwekkende reeks overwinningen, totdat hij snoeihard knockout ging tegen de latere zwaargewichtkampioen Francis Ngannou.

Gevecht

Inmiddels is dus bekend dat Rozenstruik het opneemt tegen Tuivasa. Laatstgenoemde heeft dit laten weten in een vlog van lichtzwaargewichtkampioen Alex Pereira. Tuivasa is een Australische vechter en daarom vindt het gevecht ook plaats tijdens UFC 305 in Perth. Die kaart vindt plaats op 18 augustus. Het main event van UFC 305 is de partij tussen de Zuid-Afrikaan en huidig kampioen Dricus du Plessis en oud-kampioen Israel Adesanya. Bij dat gevecht zal de middelgewichttitel op het spel staan.

Tuivasa

In tegenstelling tot Rozenstruik komt de uit Sydney afkomstige Tuivasa van een verlies af. Sterker nog, het Australische zwaargewicht verloor de laatste van zijn vier partijen. Tijdens UFC Parijs in september 2022 ging het voor het eerst mis, toen hij een bloederige partij verloor van Cyril Gane. Daarna ging Tuivasa ook tegen Sergei Pavlovich, Volkov en meest recentelijk Marcin Tybura ten onder. In totaal staat de 31-jarige Bam Bam Tuivasa op veertien zeges en zeven verliezen in zijn nog prille carrière.

Trademark

Tuivasa heeft ook nog een echt trademark in de UFC; de Shoey. Bij een overwinning klimt het Australische zwaargewicht op de kooi, om vervolgens een willekeurige schoen aangereikt te krijgen. Die vult Tuivasa met bier om hem vervolgens onder luid gejuich van het publiek op te drinken. Door zijn vier verliespartijen is het alweer een tijd geleden dat dit is voorgekomen en ook Rozenstruik zal hem hier vanaf willen houden.