Olympische Spelen steeds verder weg voor handballers: verlies tegen Noorwegen
Nederland verliest van Noorwegen op EK handbal © Screenshot Ziggo Sport
i

Nederland verliest van Noorwegen op EK handbal

Olympische Spelen steeds verder weg voor handballers: verlies tegen Noorwegen

20:24, 19-01-2024 / Laatste Update: 20:25, 19-01-2024

Een ticket voor het olympisch kwalificatietoernooi lijkt voor de Nederlanders een moeilijk verhaal te worden. Bij het EK in Duitsland werd er verloren van Noorwegen met 32-35.

Het zit de Nederlandse handballers niet mee op het EK in Duitsland. Eerder deze week viel er een aantal belangrijke spelers met blessures uit en er werd vrijdag ook nog eens verloren van Noorwegen. Juist de ploeg die het minst in vorm is dit EK. Nederland begon wel goed aan de wedstrijd en kwam op een 10-8-voorsprong. 

Tijdstraffen

Een groot verschil was er niet tussen de twee landen, maar dat verschil werd uiteindelijk wel gemaakt in de tweede helft. Er waren tijdstraffen voor Niels Versteijnen en Robin Schoenaker waardoor Nederland erg lang met minder spelers in het veld stond. Noorwegen kwam voor met 26-22 en die voorsprong gaven zij eigenlijk niet meer weg. Het eindigde in 35-32

Olympisch kwalificatietoernooi

Nederland moet nu alles op alles zetten om nog kans te maken voor een ticket voor het olympisch kwalificatietoernooi. Op het EK wordt er nog tegen Slovenië en Portugal gespeeld, van beide moet gewonnen worden als Nederland kans wil blijven maken. De partij tegen Slovenië wordt zondag gespeeld, Portugal wacht dinsdag op de Nederlanders.