Ajax tegen amateurs van Excelsior Maassluis in de beker: ‘Ik had vroeger zo’n Feyenoord-pyjama’

18 januari 2022

Pro Shots
excelsior-maassluis-nino-van-den-beemt-ajax-beker

Nino van den Beemt – middenvelder bij Excelsior Maassluis – was even ‘wereldnieuws' na zijn prachtige assist in het bekerduel tegen FC Emmen. Een mooie bekerstunt was het gevolg. Maar nu wacht in de achtste finale van de KNVB Beker een duel van een hele andere orde: in de Johan Cruijff Arena tegen Ajax. Wil hij eigenlijk wel shirtje wisselen na afloop? Sportnieuws.nl belde met de amateurvoetballer om zijn stemming te peilen. Hij is namelijk fan van Feyenoord.


Door: Jan Koning
De geweldige assist was cruciaal voor de uitschakeling van FC Emmen. Na de 1-0 overwinning bij de Drentenaren wacht nu een treffen met Ajax. De middenvelder zal woensdag dus waarschijnlijk wat fikse duels uitvechten met 'klasbak' Davy Klaassen. Of Van den Beemt na afloop 1 van de shirtjes van deze klasbakken wil bemachtigen, weet hij nog niet. “Dat ligt een beetje aan de situatie. Naast wie ik op dat moment loop en of ik zijn shirtje wil. En of hij de mijne wil hebben, natuurlijk.”

Feyenoord-pyjama
Een shirt van Ajax. Van den Beemt hoefde die vroeger écht niet. “Ik was fan van Feyenoord. Had heel vroeger zelfs nog zo’n Feyenoord-pyjama. Het geeft me natuurlijk wel extra drive om van Ajax te winnen. En daarbij: als we Emmen kunnen pakken, kunnen we Ajax toch ook pakken?”, gaat Van den Beemt verder met een lach.

Zonder toeschouwers
Van den Beemt heeft een historie als profvoetballer bij Cambuur Leeuwarden. "Tegen zo’n grote tegenstander als Ajax heb ik nog nooit gespeeld. Dat is natuurlijk tof om eens mee te maken. Spelen tegen Ajax in de Arena. Aan de andere kant is het zonder toeschouwers en dat haalt toch een beetje de sjeu eraf."

Vrije dag?
Van de Beemt moet nog wel even met zijn baas om tafel of hij woensdag een vrije dag krijgt of dat hij eerst nog even een paar uurtjes aan het werk moet. Hij is recruiter van beroep bij een olie- en detacheringsbedrijf. “Dat is het leven van een amateurvoetballer, hè? Eerst werk en dan de hobby. Ik heb gelukkig een leidinggevende die ervaring heeft in het voetbal. Die ook op hoog amateurniveau heeft gespeeld. Die houdt daarom heel goed rekening met de sport.”

Monsterscore
“Vrij of niet, het zal voor ons niets veranderen aan de inzet in de wedstrijd. Een babbeltje met Klaassen zit er toch sowieso niet in. We zullen de hele wedstrijd lang 100% gefocust moeten zijn. Zo goed mogelijk in positie blijven om te voorkomen dat het een monsterscore wordt. En wat zou het mooi zijn als we tot de 91e minuut de 0 kunnen houden. En dat ik dan 1 keertje mag ontsnappen. Dromen mag, toch?”