Wie is Nicola Zalewski, die middenvelder van AS Roma?

25 mei 2022

Getty Images
nicola-zalewski-as-roma-feyenoord-conference-league

Er staan een hoop bekende jongens in het veld bij AS Roma, zoals Tammy Abraham, Chris Smalling en Henrikh Mkhitaryan. Een stuk onbekendere naam is Nicolas Zalewski. Wie is die Zalewski en waarom heeft trainer José Mourinho voor hem gekozen tegen Feyenoord?


Woensdagavond staat de Conference League-finale tussen AS Roma en Feyenoord op het programma en Zalewski is een van de basisklanten aan Roma-zijde. Echt bekend is de 20-jarige middenvelder niet. We zijn dus eens op onderzoek uit gegaan.

Wie is Nicola Zalewski?


Transfermarkt.nl beschouwt de in Italië geboren Pool zeker niet als supertalent. Hij heeft 'maar' een waarde van 2,5 miljoen euro. Dit seizoen schommelt hij een beetje tussen de basis en de bank in. Zalewski speelde 16 wedstrijden in de Serie A en 6 in de Conference League. De linkermiddenvelder gaf tot nu toe 2 assists in het Europese toernooi. Vorig seizoen debuteerde hij in het 1e van AS Roma en kwam toen tot 2 wedstrijden (1 keer Serie A en 1 keer Europa League).

Zalewski staat woensdagavond een beetje op dezelfde positie als wingback Rick Karsdorp, maar dan vanaf links.

LEES OOK: Dit is de opstelling van Feyenoord (en die van AS Roma) voor de finale van de Conference League

Als we hem vergelijken met leeftijdsgenoten van Feyenoord, zien we dat Patrik Walemark (20 jaar, 3,5 miljoen euro) en Cole Bassett (20 jaar, 6 miljoen euro) al meer waard zijn. Beide heren zitten woensdag op de bank tegen AS Roma.

Zalewski speelt overigens voor Polen (1 interland):