Ondanks miljarden euro’s schuld belooft voorzitter van Barcelona vuurwerk op transfermarkt

3 januari 2022

AFP

Voorzitter Joan Laporta van FC Barcelona heeft grote plannen op de transfermarkt. Het aantrekken van aanvaller Ferran Torres moet volgens Laporta worden gezien als een teken dat Barcelona weer kan meedoen in de strijd om de beste spelers. "Alles is mogelijk als we goed presteren. En ik weet zeker dat we dat gaan doen”, zei Laporta volgens Spaanse media bij de presentatie van Torres.


Afgelopen zomer onthulde Laporta bij een toelichting op het vertrek van Lionel Messi dat de Catalaanse club een schuld van 1,35 miljard euro heeft. De leden van Barcelona gingen vorige maand akkoord met een lening van 1,5 miljard euro. Dat geld is vooral bedoeld om stadion Camp Nou te renoveren en uit te breiden. Een deel van de lening kan volgens Laporta echter ook worden gebruikt om trainer Xavi van nieuwe spelers te voorzien. De 21-jarige Torres, voor 55 miljoen euro overgenomen van Manchester City, is daar het eerste voorbeeld van.

'Meer geplande transfers'
"Xavi wilde Ferran erg graag hebben, hij is heel belangrijk voor ons project. We werken in alle rust aan meer geplande transfers”, aldus Laporta. "De komst van Ferran laat zien dat Barcelona er nog steeds toe doet. We zijn terug als grote speler op de transfermarkt en iedereen zal dat merken.”

Haaland
Laporta had vorige maand een gesprek met Mino Raiola, de zaakwaarnemer van onder anderen Erling Haaland. Naar verluidt heeft de Noorse spits een gelimiteerde afkoopsom van 75 miljoen euro in zijn contract bij Borussia Dortmund staan, die komende zomer geactiveerd kan worden. Laporta wilde niet ingaan op vragen over de mogelijke komst van Haaland. "Het is onze verplichting om een geweldig team te bouwen. En dat gaan we doen”, zei hij.

Morata huren
Volgens Spaanse media wil Barcelona spits Álvaro Morata huren van Atlético Madrid. De Spanjaard speelt nu op huurbasis voor Juventus.