'Stuttgart en Italiaanse clubs proberen Pavlidis-deal te kapen, maar spits houdt woord en levert AZ miljoenen op'
Vangelis Pavlidis © GettyImages

'Stuttgart en Italiaanse clubs proberen Pavlidis-deal te kapen, maar spits houdt woord en levert AZ miljoenen op'

19:57, 19-06-2024 / Laatste Update: 19:58, 19-06-2024

Vangelis Pavlidis tekent op korte termijn zijn contract bij Benfica, ondanks interesse van VfB Stuttgart en Italiaanse clubs. Dat meldt transferjournalist Fabrizio Romano. Donderdag staat de medische keuring op het programma, waarna de spits zijn contract zal ondertekenen.

De Alkmaarders ontvangen zeventien miljoen euro met daarbovenop twee miljoen euro aan bonussen. Dat komt genoeg in de buurt van de twintig miljoen euro die AZ eerst in gedachten had. Pavlidis had al langer oren naar een transfer naar Portugal en gaat nu dus ook die kant op, ondanks interesse uit andere landen. Zo had ook Duitse stuntploeg VfB Stuttgart zich gemeld, net enkele Italiaanse clubs.

Topscorer

Pavlidis kende afgelopen seizoen zijn topjaar in de Eredivisie. Hij pakte samen met Luuk de Jong de topscorerstitel door 29 goals te maken in 34 wedstrijden. Bij AZ heeft Pavlidis nog een contract tot de zomer van 2025. Eerder werd de Griekse spits gelinkt aan een aantal andere clubs. AS Roma, Rode Ster Belgrado en AC Milan zouden ook interesse hebben in de goalgetter. Laatstgenoemde club lijkt echter niet meer geïnteresseerd vanwege het akkoord met Joshua Zirkzee en Roma zou Pavlidis te duur vinden.

Griekenland

Het komende EK is Pavlidis niet actief met Griekenland, aangezien het land zich niet heeft geplaatst voor het toernooi. De aanvaller speelde al 37 wedstrijden voor zijn geboorteland en maakte daarin zes goals. Nadat hij als talent uit Griekenland vertrok, speelde hij voor VfL Bochum en Borussia Dortmund alvorens hij naar Willem II vertrok.

Vervanger

AZ zou inmiddels ook al op zoek zijn naar een vervanger nu de transfer van Pavlidis naar Benfica bijna rond is. Een aantal namen zijn al de revue gepasseerd, waaronder die van Troy Parrott van Excelsior. De 22-jarige Ier staat officieel nog onder contract bij Tottenham Hotspur tot de zomer van 2025.