Beste speler Bundesliga snapt niets van Mourinho
i

ANP

Beste speler Bundesliga snapt niets van Mourinho

Harry Nijland • 17:28, 08-06-2015 / Laatste Update: 04:46, 13-12-2023

Kevin de Bruyne werd maandag door de spelers verkozen tot beste speler van de Bundesliga in het seizoen 2014-2015. De 23-jarige middenvelder bloeide op na een magere periode bij Chelsea.

De Bruyne volgt Arjen Robben op als beste speler van de Bundesliga. De Belgisch international kreeg 52,5 procent van de in totaal 183 stemmen en bleef daarmee Arjen Robben (23,5%) en Karim Bellarabi (6,6%) voor. De Bruyne kende een productief jaar in het shirt van Wolfsburg: hij scoorde tien doelpunten en verzorgde 21 assists in 34 competitiewedstrijden. Daarnaast won hij met Wolfsburg de DFB-Pokal.

Toptransfer

Het is ook geen verrassing te noemen dat De Bruyne in de wandelgangen genoemd wordt bij de Europese topclubs. Barcelona, Paris Saint-Germain, Manchester City en Bayern München trekken allemaal aan De Bruyne, die in 2012 een contract bij Chelsea tekende. Daar kreeg hij geen kans om door te breken en vertrok naar Wolfsburg.

Mourinho

"Ik begrijp nog steeds niet waarom José Mourinho mij liet vertrekken", zegt De Bruyne in de Engelse pers. "Ik heb hem er nooit over gesproken. Ik speelde en plots was het afgelopen. Na vier maanden heb ik om een transfer gevraagd. Ik wilde niet spelen bij een club waar ik niet eens tien minuten per wedstrijd kon voetballen." Mourinho zou problemen hebben gehad met de houding van de groeibriljant. "Hij mag dat als excuus gebruiken. Bij de nationale ploeg van België of in de Bundesliga is er nooit over geklaagd. Ik ben niet boos. Ik ging naar Wolfsburg, Chelsea kreeg geld: iedereen blij."