Bizarre beelden bij Duitsland - Denemarken: waterval aan regen klettert op toeschouwers, hagelstenen zo groot als knikkers
Het noodweer teisterde Dortmund, waar Duitsland - Denemarken op het EK werd gespeeld. ©AP

Bizarre beelden bij Duitsland - Denemarken: waterval aan regen klettert op toeschouwers, hagelstenen zo groot als knikkers

21:59, 29-06-2024 / Laatste Update: 22:21, 29-06-2024

De wedstrijd op het EK voetbal tussen Duitsland en Denemarken is aan het einde van de eerste helft gestaakt. Noodweer teisterde het stadion in Dortmund en dat leverde bizarre en spectaculaire beelden op.

Het begon met wat klappen donder en wat bliksemschichten in de verte, maar het noodweer kwam steeds dichterbij. Op een gegeven moment vroegen zelfs de spelers aan scheidsrechter Michael Oliver waarom er niet gestaakt werd. De situatie werd steeds gevaarlijker. Met nog een dikke vijf minuten op de klok in de eerste helft legde de Engelse arbiter het spel stil. Pas na ruim twintig minuten werd het spel hervat.

Waterval

De fans in Signal Iduna Park moesten hun heil op hooggelegen plekken op de tribunes zoeken. Onderin werd het binnen no-time kletsnat. Regen kletterde in watervallen op de stoeltjes op de eerste rijen. Sommige fans maakten gebruik van de situatie en gingen onder de koude douche staan.

Grote hagelstenen

Maar tussen het onweer en de regen in, ging het ook nog eens flink hagelen. De commentator van de NOS, Jeroen Grueter, overdreef vanuit het stadion dat de hagelstenen zo groot als tennisballen waren. De werkelijkheid was iets minder heftig: ze waren zo groot als knikkers. Pijnlijk genoeg om niet te kunnen voetballen en voor fans om naar droge stukken stadion te vluchten.

Turkije

Eerder op dit EK regende het ook al eens flink voor een wedstrijd van Turkije. Toen viel het noodweer vooral voorafgaand aan de wedstrijd en hoefde het duel niet gestaakt te worden. Vechtpartijen op de tribunes namen de headlines toen al snel over.

EK voetbal

Bekijk op onze speciale pagina over het EK voetbal al het laatste nieuws rond Nederland en andere landen. Check verder ook alle standen, wedstrijden en selecties.