Doelpunt Dost geen drie punten waard

admin • 20:01, 26-09-2015 / Laatste Update: 12:16, 13-12-2023

Bas Dost heeft zijn ploeg Vfl Wolfsburg zaterdag niet aan een overwinning kunnen helpen. De Nederlander opende in de thuiswedstrijd tegen Hannover 96 de score, maar zag de bezoekers na rust langszij komen dankzij een treffer van de Japanner Hiroshi Kiyotake (1-1). Door dat puntenverlies groeit de achterstand van Wolfsburg op koploper Bayern München opnieuw.

De motor hapert bij Wolfsburg al het hele seizoen. Er werd dan wel gewonnen van Frankfurt en Schalke, maar het doelpuntloze gelijkspel tegen Ingolstadt en de 1-1 in Keulen waren teleurstellend. De Poolse spits Robert Lewandowski van Bayern drukte Wolfsburg dinsdag dieper in de problemen, door vijf goals te maken in nog geen negen minuten tijd.

Die 5-1-nederlaag was het sputterende Wolfsburg zaterdag nog niet te boven. Hannover, tot aan dit weekend de hekkensluiter in de Bundesliga, bleef overeind.