Dost sluit vrede met zijn trainer

Dost sluit vrede met zijn trainer

admin • 21:29, 27-09-2015 / Laatste Update: 07:03, 13-12-2023

Bas Dost en zijn trainer, Dieter Hecking, hebben de strijdbijl begraven. De Nederlandse spits was ontevreden nadat hij vorige week tegen Hertha BSC werd gepasseerd.

In het duel met de ploeg uit Berlijn bewees de boomlange aanvaller direct het ongelijk van zijn trainer. Dost bezorgde zijn ploeg namelijk de overwinning door als invaller 2 keer te scoren. Desondanks was de Duitse oefenmeester niet tevreden over zijn speler. “Hij heeft de laatste dagen rondgelopen alsof zijn speeltje was afgenomen. Dat kan niet, dat was egoïsme.”

Instelling

In de ogen van Hecking moet Dost zo nu en dan aan zijn instelling werken. “Ik laat hem de komende drie dagen met rust, zoals hij dat ook met de ploeg heeft gedaan. Als hij denkt dat dit de juiste weg is, dan heeft hij het mis.” Ondanks de irritaties kreeg de Oranje-international twee basisplaatsen tegen Bayern München(1-5) en Hannover 96’ (1-1). In het laatste duel zorgde de Nederlander voor de openingstreffer.

Vrede

Dost beseft dat zijn emotionele karakter niet altijd even goed van pas komt. “Ik zeg wel vaker dingen waarvan ik me achteraf afvraag of ik dat wel had moeten zeggen”, vertelt Der Platfussbomber aan Kicker. “Zulke zaken kunnen voorvallen. We hebben erover gesproken, er is geen enkel probleem tussen ons, we zijn volwassenen. Er is niets blijven hangen.”

De 26-jarige aanvaller is goed op dreef in het Bundesliga-seizoen, hij scoorde namelijk 5 keer in 4 thuisduels voor Die Wölfe. Woensdag gaat VfL Wolfsburg in de Champions League op bezoek bij Manchester United.

Lees ook: Memphis Depay viert goal met gouden bitje

Lees ook: ‘Van Gaal is een strenge coach, dat is nieuw voor mij’

Lees ook: Veltman: Riedewald kan Dafne Schippers bijhouden