Drietal PSV'ers mag van Peter Bosz niet naar Olympische Spelen
Ismael Saibari / Getty Images

Drietal PSV'ers mag van Peter Bosz niet naar Olympische Spelen

13:31, 02-07-2024 / Laatste Update: 14:14, 02-07-2024

Ismael Saibari, Ricardo Pepi en Malik Tillman mogen van PSV niet naar de Olympische Spelen. De Eindhovenaren willen dat het drietal meedraait in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Journalist Youssef Casa meldde eerder op dinsdag al dat Saibari niet met het olympische voetbalteam van Marokko naar Parijs mag. Daar kwam later op de dag de bevestiging van Peter Bosz bovenop. "Daar heb ik geen toestemming voor gegeven", aldus de trainer van de landskampioen.

Voorbereiding PSV

De voorbereiding van PSV op het nieuwe seizoen is op 1 juli begonnen. Op 4 augustus is de eerste officiële wedstrijd van de Eindhovenaren: de Johan Cruijff Schaal tegen Feyenoord. PSV werd afgelopen seizoen kampioen, Feyenoord won de beker. Het voetbaltoernooi op de Olympische Spelen begint op 24 juli, maar het precieze speelschema is nog niet bekend.

Zo zien de oefencampagnes van alle Eredivisie-clubs voor het nieuwe seizoen eruit

17 juni 2024, 13:20

Het Eredivisie-seizoen is ten einde en het EK in Duitsland staat alweer voor de deur. Toch laat het nieuwe seizoen van de Eredivisie ook niet lang op zich wachten. Terwijl enkele spelers nog deelnemen aan het EK starten de clubs met hun voorbereidingen voor het nieuwe seizoen, inclusief geplande oefenduels. Sportnieuws.nl heeft een handig overzicht gemaakt.

Tillman en Pepi waren wel actief met de Verenigde Staten op de Copa América, maar vlogen er daar in de groepsfase uit. Naar de Olympische Spelen mogen ze dus niet, net als Saibari. Het drietal sluit samen met Johan Bakayoko, die op het EK met België speelde, aan op het trainingskamp van de Eindhovenaren in Duitsland.

Voetbal op de Olympische Spelen

Marokko plaatste zich via de Afrika Cup onder 23 jaar voor de Olympische Spelen. Ook Egypte en Mali lukte dat. Uit Europa melden zich naast gastland Frankrijk de volgende landen: Spanje, Oekraïne en Israël. In totaal doen er zestien landen mee.