Excelsior heeft vervanger voor Marinus Dijkhuizen en hij wordt jongste trainer in Nederlands betaald voetbal
Ruben den Uil ©Getty Images

Excelsior heeft vervanger voor Marinus Dijkhuizen en hij wordt jongste trainer in Nederlands betaald voetbal

17:16, 28-06-2024 / Laatste Update: 18:22, 28-06-2024

Excelsior heeft een nieuwe trainer: Ruben den Uil (33). Hij wordt de jongste trainer in het Nederlandse betaald voetbal. Toch is hij geen nieuweling: de vorige twee seizoenen was hij de assistent van Marinus Dijkhuizen. Adrie Koster wordt zijn assistent.

Begin juni struikelde Excelsior in de finale van de play-offs om promotie en degradatie over NAC. Daardoor komt de ploeg na de zomer uit in de Keuken Kampioen Divisie. Na een tijdje wikken en wegen besloot de Rotterdamse club dat Dijkhuizen niet langer houdbaar was. En weer twee weken later viel qua opvolger de keus op Den Uil.

Robin van Persie

Eerder was Den Uil in dienst bij Sparta, waar hij werkte in de jeugdopleiding. Dit aanbod van Excelsior komt gelegen, want onlangs heeft hij het hoogste trainersdiploma behaald, UEFA Pro. Tijdens de cursus voor dat diploma trok hij weleens op met Robin van Persie. Zo gingen ze samen een weekje op stage bij Manchester United, bij trainer Erik ten Hag.

Oefenwedstrijd Excelsior

Dinsdag staat bij Excelsior de eerste training gepland en zaterdag 6 juli wacht de eerste oefenwedstrijd. Quick Boys is dan de tegenstander. Den Uil: "Ik ben hartstikke trots en dankbaar dat ik deze kans krijg van de club", zei Den Uil op de site van de club. "Als ik kijk naar de kernwaarden dan sluiten die van Excelsior aan bij die van mij. Ik wil anderen en mezelf vanuit een gezamenlijke betrokkenheid verbeteren, de lat hoog leggen en vind het leuk om met mensen samen te werken."

Adrie Koster assistent

De 69-jarige Adrie Koster wordt een van de assistenten van Den Uil, net als Michel Breuer en Thomas Verhaar. De ervaren Koster was eerder hoofdtrainer bij Excelsior tussen 1997 tot 2003. Hij promoveerde met de club naar de Eredivisie in 2002. Ook was hij onder meer coach bij Ajax, Willem II, RKC Waalwijk, Club Brugge en Jong Oranje.