FC Twente heeft een akkoord gesloten met zijn schuldeisers. Met het sluiten van dit 'crediteurenakkoord' is een belangrijke stap gezet om Twente van de ondergang te redden. Vijftien schuldeisers schelden FC Twente 20 miljoen euro kwijt, meldt Tubantia.
Oud-commissarissen
Verder is er, naar verluidt, met de oud-commissarissen een afspraak gemaakt over betaling van een belastingclaim, die de fiscus nog voor de club in petto heeft wegens het deels buiten de boeken houden van de transfer van Dusan Tadic. Van de oud-bestuurders wordt verwacht dat zijn deze aanslag voor hun rekening nemen. Of hierbij een maximum bedrag is afgesloten, is onduidelijk.
De oud-bestuurders hebben, in tegenstelling tot wat er in december werd afgesproken, in het nieuwe akkoord wel bedongen dat zij in ruil voor een hogere bijdrage van hun kant in de toekomst niet verder aangesproken kunnen worden door FC Twente.
[poules_game team="fc-twente" pool="sportnieuws-wekelijks/eredivisie-2015-16"]
Restschuld
Na de sanering rest er een schuld van 32 miljoen euro voor de club. Het gaat hier onder meer om een door de gemeente verstrekte lening van 17 miljoen euro voor de bouw en uitbreiding van het stadion en een lening die vorig jaar bij een Britse bank werd afgesloten. Het stadion, dat op de balans staat voor ruim 45 miljoen euro, gaat naar een stichting.
Huur stadion
FC Twente gaat het stadion huren van deze stichting en jaarlijks 2,5 miljoen huur betalen. Met de garantstelling van 32 miljoen die de gemeente afgeeft, kan Twente tegen een relatief lage rente 32 miljoen euro lenen. Met die nieuwe lening wordt dan de schuld van 17 miljoen euro aan de gemeente in één klap terugbetaald. Tot de schuldeisers behoort ook investeringsmaatschappij Doyen, dat nog 3,8 miljoen euro tegoed had.
Doyen heeft hiervan een deel laten vallen en Twente mag langer doen over het aflossen van het resterende deel dan was afgesproken.