FC Twente-speler verkiest voorbereiding voor Olympische Spelen: ‘Ga liever hier vol aan de bak’
FC Twente begonnen aan voorbereiding met Younes Taha. © Pro Shots.

FC Twente-speler verkiest voorbereiding voor Olympische Spelen: ‘Ga liever hier vol aan de bak’

Aron Kattenpoel Oude Heerink • 18:30, 19-06-2024 / Laatste Update: 21:12, 19-06-2024

FC Twente is begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Younes Taha was ook van de partij, maar had zich eveneens op kunnen maken voor de Olympische Spelen met Marokko Onder 23. De Spelen laat hij dit jaar aan zich voorbijgaan.

Taha mistte het afgelopen seizoen, na zijn komst bij FC Twente, ook al de voorbereiding door de Afrika Cup. "Ik laat de Olympische Spelen aan me voorbijgaan. Ik ga liever hier met FC Twente vol aan de bak. Anders ben ik bang om een te grote achterstand op te lopen", zei Taha in gesprek met Sportnieuws.nl.

Geleerd van eerdere ervaring

De Marokkaanse dribbelaar was het afgelopen seizoen voornamelijk bankzitter. Taha weet deels de oorzaak, waar hij nu van heeft geleerd. "Afgelopen seizoen had ik de Afrika Cup en dan merk je dat het veel impact heeft op je fitheid. Je loopt constant achter de feiten aan. Ik weet nu dat het beter is om er vanaf het begin bij te zijn."

Eerste Eredivisie-seizoen

Voor de Marokkaanse aanvaller met een verleden bij FC Volendam en PEC Zwolle was het zijn eerste Eredivisie-seizoen. Hij heeft er veel van opgestoken. "Het was een mooi seizoen, maar wel met veel ups en downs. De ene fase was ik heel goed en daarna weer een reeks niet. Maar uiteindelijk vooral blij met het eindresultaat", doelde Taha op het behalen van voorrondes Champions League.

Younes Taha kende een wisselvallig eerste seizoen in de Eredivisie. ©Pro Shots.

Taha houdt wel van een gewaagde uitspraak. Hij gaat dan ook voor een evenaring van de derde plek met de Tukkers. "Ik ben pas tevreden met plek drie of hoger. Dat moet de ambitie zijn en dat moeten we ook uitspreken", aldus Taha, die in twintig wedstrijden slechts drie keer scoorde en één assist gaf.

Op naar Champions League

Met een topfitte Taha gaat FC Twente voor het bereiken van de groepsfase van de Champions League. Om het miljoenenbal te halen moet de club twee voorrondes overleven. Bij de eerste horde moet er met een van de volgende vier clubs worden afgerekend: Lille, Slavia Praag, Rangers of Red Bull Salzburg. De loting is op 22 juli. De eerste wedstrijd is op 6 of 7 augustus.