calving-stengs-quilindschy-hartman-feyenoord
Calvin Stengs en Quilindschy Hartman zijn twijfelgevallen / Pro Shots

Feyenoord mogelijk zonder Calvin Stengs en Quilindschy Hartman tegen PSV

15:38, 23-01-2024 / Laatste Update: 08:28, 24-01-2024

Feyenoord staat voor een belangrijke week. De Rotterdamse landskampioen speelt woensdag voor de beker tegen PSV, zondags komt FC Twente op bezoek. Voor het duel met PSV zijn twee Feyenoorders twijfelgeval: Calvin Stengs en Quilindschy Hartman.

Dat zei trainer Arne Slot dinsdag op de persconferentie. Gernot Trauner is er wel bij. De Oostenrijkse aanvoerder kan vanwege fysieke ongemakken niet altijd meerdere wedstrijden in een week spelen, maar volgens Slot is hij fit genoeg. "Trauner gaat starten", aldus Slot. Over Stengs en Hartman beslist Slot woensdag.

Bekerwedstrijd

De KNVB Beker is de snelste route naar een prijs. "Elke wedstrijd in een bekertoernooi of knock-outfase voelt als een finale", benadrukt Slot. "Maar we zitten hier bij de club echt niet heel de dag ‘prijs, prijs, prijs’ te denken. Helemaal niet. We willen beter voetballen, meer kansen creëren tegen PSV dan voorheen en dan proberen te winnen. Maar als we PSV zouden verslaan, krijgen we met AZ meteen weer een zware tegenstander."

Voor de bekerwedstrijd met PSV traint Feyenoord op penalty's. "Als de winterstop is aangebroken en je zit nog in het bekertoernooi en nog in de Europa League, dan zeg je tegen spelers na een training als het niet heel hard regent: vanaf de middenstip en dan vijf spelers van beide partijen en strafschoppen nemen. Dat hebben we gedaan en dat deden we ook vandaag", vertelt Slot.