Gestoord hoge drankprijzen voor Oranje-fans op het EK in Duitsland: dit kost een halve liter bier
De Nederlandse voetbalfan moet in het stadion flink betalen voor een halve liter bier. © Getty Images

Gestoord hoge drankprijzen voor Oranje-fans op het EK in Duitsland: dit kost een halve liter bier

11:34, 16-06-2024 / Laatste Update: 11:46, 16-06-2024

De tap is voor de Oranje-fans al een paar uur lekker open op het EK voetbal in Duitsland. Het vloeibare goud zal rijkelijk stromen, want veel Nederlandse voetbalfans lusten wel een biertje op de tribune tijdens Nederland - Polen. Maar of ze er veel achterover zullen tikken in de stadions is maar de vraag, gezien de gestoorde drankprijzen.

Het Duitse Sport heeft de drankkaart in handen en daarop is te zien dat supporters zeven euro betalen voor een halve liter bier, in welke vorm dan ook. Op de tap zit Bitburger, maar ook Radler (Bitburger met Sprite) en Cola-Bier (Bitburger met Coca Cola). Verder schenken ze Benediktiner Hell, een lager van 5%. In flessenvorm is er Bitburger 0,0%.

De populairste Oranje-spelersvrouwen op sociale media: 1,7 miljoen volgers voor de nummer 1

13 juni 2024, 14:20

Het Nederlands elftal gaat in Duitsland op jacht naar de Europese titel. Daarbij worden de spelers van bondscoach Ronald Koeman gesteund door de spelersvrouwen. Tegenwoordig zijn niet alleen de voetballers bekende gezichten, maar hun partners net zo. Neem bijvoorbeeld Mikky Kiemeney van de geblesseerde Frenkie de Jong. Zij heeft 1,7 miljoen volgers op Instagram. Hoe zit het met de rest?

Frisdrank en wijn

Uiteraard zijn er ook non-alcoholische dranken, zoals Coca-Cola en Sprite (beide zes euro). En water met prik (vijf euro). Een beker Red Bull (0,25 l) kost vijf euro. Voor de wijnliefhebbers is er een halve liter witte wijn (eventueel met ijs) voor acht euro. Voetbalfans betalen daarnaast drie euro borg, zo valt te lezen op de drankkaart. Flink aan de prijs dus voor de Oranje-fans, die al uren voor het duel in Hamburg er een mooi feestje van maakten.

De Europese voetbalfans die naar het WK in Qatar trokken zullen al lang blij zijn dat er weer alcohol wordt geschonken bij wedstrijden. In Qatar was er namelijk geen biertje verkrijgbaar in de stadions, maar alleen op fanpleinen.

De wedstrijd tussen Nederland en Polen volg je zondagmiddag hier via ons liveblog

Stijgende prijzen

Alles wordt duurder, merkt ook de voetbalfan. Toch is het vergeleken met wat ze in Duitsland normaal voor een biertje betalen een flinke prijsstijging. In de Veltins-Arena, het stadion van Schalke 04, betalen bezoekers normaal gesproken €4,20 voor een halve liter bier, op het EK is dat dus €7. Oftewel een stijging van 66,67 procent.

Stadion

Speelstad

Normale bierprijs

Stijging

1. Veltins-Arena

Gelsenkirchen

€4,20

66,67 procent

2. Volksparkstadion

Hamburg

€4,30

62,79 procent

3. Allianz Arena

München

€4,40

59,09 procent

Red Bull Arena

Leipzig

Olympiastadion

Berlijn

6. Merkur Spiel-Arena

Düsseldorf

€4,50

55,56 procent

7. Deutsche Bank Park

Frankfurt am Main

€4,70

48,94 procent

8. Signal Iduna Park

Dortmund

€4,90

42,86 procent

RheinEnergieStadion

Keulen

10. MHPArena

Stuttgart

€5,20

34,62 procent

Alles over het EK voetbal

Bekijk op onze speciale pagina over het EK voetbal al het laatste nieuws rond Nederland en andere landen. Check verder ook alle standen, wedstrijden en selecties.