Gewilde René Hake is duidelijk over opvallende interesse van Manchester United
René Hake lijkt hard op weg naar Manchester United. © Getty Images, beeldbewerking Sportnieuws.nl

Gewilde René Hake is duidelijk over opvallende interesse van Manchester United

17:35, 03-07-2024 / Laatste Update: 17:38, 03-07-2024

Het nieuws dat Manchester United zich wil versterken met Go Ahead Eagles-trainer René Hake sloeg vorige week in als een bom. Tegenover Sportnieuws.nl reageert de hoofdrolspeler, die als assistent aan de slag kan bij de topclub, voor het eerst op de interesse.

Dat deed hij tijdens de uitreiking van de Rinus Michels Award, waar hij net als veel andere trainers uit Nederland bij aanwezig was. In gesprek met Sportnieuws.nl laat hij weten dat zijn vertrek uit Deventer nog niet officieel is, maar het er wel degelijk aan zit te komen. "We moeten gewoon geduld hebben, maar het kan mij niet snel genoeg gaan. Natuurlijk vind ik het een geweldige kans."

Dat het nog niet rond is, dat ligt trouwens niet aan Hake zelf. Die ziet het enorm zitten om als assistent van Erik ten Hag aan te slag te gaan in Manchester. "Persoonlijk ben ik wel rond, ja. Nu is het afwachten."

Ten Hag ziet in Hake een gewenste assistent. De twee kennen elkaar van een eerdere periode bij FC Twente. Ook Ruud van Nistelrooij lijkt een van de hulpjes van Ten Hag te worden bij Manchester United. Vorige week donderdag had United zich nog niet gemeld, maar dat lijkt nu wel het geval te zijn. Waarschijnlijk komt de transfer van Hake zeer snel rond.

Go Ahead weet van interesse Manchester United in René Hake: 'Begrijpen dat het een mooie kans is'

27 juni 2024, 15:22

Het lijkt er sterk op dat René Hake vertrekt als hoofdtrainer bij Go Ahead Eagles. Hij staat in de nadrukkelijke belangstelling van Manchester United, om daar assistent te worden van Erik ten Hag. De Engelse topclub heeft zich nog niet officieel gemeld in Deventer, meldt technisch directeur Paul Bosvelt tegen deze site. Toch wijst alles op een snel vertrek van de coach.

Een uitstekende trainer

Ugur Yildirim, die jarenlang werkte in de jeugdopleiding van Go Ahead, begrijpt de interesse van Manchester United wel. "Hij heeft het natuurlijk fantastisch gedaan, maar dit had ik van tevoren niet gedacht. Dit is wel supermooi", vertelde hij vorige week aan Sportnieuws.nl. "Natuurlijk verwacht je dit vooraf niet, maar Hake is wel een uitstekende trainer." Hake loodste Go Ahead Eagles afgelopen seizoen knap naar Europees voetbal.

Op 25 juli komt Go Ahead in actie in de tweede kwalificatieronde van de Conference League. Het treft dan het Noorse SK Brann uit de stad Bergen. Het eerste duel is in Deventer, een week later vindt op 1 augustus de return plaats in Noorwegen. Zeer waarschijnlijk dus zonder Hake.