mogelijke-tegenstanders-go-ahead-eagles-conference-league
Go Ahead Eagles hoort woensdag tegen wie het speelt in de Conference League. © Pro Shots en Getty Images

Go Ahead Eagles naar Noorwegen voor tweede voorronde Conference League

14:14, 19-06-2024 / Laatste Update: 14:29, 19-06-2024

Go Ahead Eagles is woensdagmiddag gekoppeld aan SK Brann in de tweede voorronde van de Conference League. De Deventenaren krijgen deze zomer dus bezoek uit Noorwegen.

Geen lekkere loting voor Go Ahead Eagles, want de Noren zijn al bezig met hun seizoen. SK Brann staat gedeeld eerste in Noorwegen en zit momenteel dus in een lekker wedstrijdritme. De Nederlanders Vito Wormgoor en Ludcinio Marengo speelden voor Brann. Marengo speelde ook nog even op huurbasis bij Go Ahead.

Go Ahead Eagles plaatste zich via de play-offs voor de tweede voorronde van de Conference League, door FC Utrecht verrassend te verslaan. Dus mag het voor het eerst sinds 2015 Europa in.

Geplaatste status

Zo vroeg in de voorrondes van de Conference League heeft Go Ahead Eagles nog een geplaatste status. Dat betekent dat het tegen op papier tegen een van de 'mindere goden' zou loten op woensdag.

Zo zien de oefencampagnes van alle Eredivisie-clubs voor het nieuwe seizoen eruit

17 juni 2024, 13:20

Het Eredivisie-seizoen is ten einde en het EK in Duitsland staat alweer voor de deur. Toch laat het nieuwe seizoen van de Eredivisie ook niet lang op zich wachten. Terwijl enkele spelers nog deelnemen aan het EK starten de clubs met hun voorbereidingen voor het nieuwe seizoen, inclusief geplande oefenduels. Sportnieuws.nl heeft een handig overzicht gemaakt.

Speelschema tweede voorronde Conference League

Fans van Go Ahead Eagles moeten donderdag 25 juli en donderdag 1 augustus blokken in de agenda. Dat zijn de speeldata voor de wedstrijden in de tweede voorronde van de Conference League. Vanwege de geplaatste status speelt Go Ahead waarschijnlijk de return in de eigen Adelaarshorst.