Groot feest in verschillende Nederlandse steden na zege van Turkije op EK voetbal
Turkse fans in Rotterdam tijdens Turkije - Oostenrijk © ANP

Groot feest in verschillende Nederlandse steden na zege van Turkije op EK voetbal

00:25, 03-07-2024 / Laatste Update: 00:25, 03-07-2024

Nadat Nederland dinsdagavond de kwartfinale haalde, is het ook voor de Turkse gemeenschap in Nederland groot feest. Turkije versloeg Oostenrijk en daardoor nemen Nederland en Turkije het zaterdag in Berlijn tegen elkaar op. In veel Nederlandse steden is het ondertussen groot feest na de wedstrijd.

Turkije won dinsdagavond met 2-1 van Oostenrijk dankzij twee succesvolle corners. Na het laatste fluitsignaal gingen in onder meer Rotterdam, Den Haag, Eindhoven en Amsterdam veel in Nederland woonachtige Turken dolblij de straat op. Uiteraard werd er ook flink met de auto's getoeterd, een handelsmerk van Turkse fans na een overwinning van hun voetbalteam.

Turkije hoopt op een succes zoals in 2008. Toen haalde het verrassend de halve finale van het EK. Mocht dat opnieuw lukken, dan betekent dat dat Oranje door Turkije moet worden uitgeschakeld. De laatste tien jaar stonden beide landen vier keer tegenover elkaar. Oranje won alleen de laatste ontmoeting (wel met maar liefst 6-1).

Wanneer is Nederland - Turkije?

De kwartfinale tussen Nederland en Turkije vindt zaterdagavond 6 juli plaats. De aftrap is om 21.00 uur in Berlijn. De winnaar van het duel gaat naar de halve finale, waar Zwitserland of Engeland wacht.

Alles over het EK voetbal

Bekijk op onze speciale pagina over het EK voetbal al het laatste nieuws rond Nederland en andere landen. Check verder ook alle standen, wedstrijden en selecties.