Honderden Real Madrid-fans opgelicht: Spaanse supporters moeten finale Champions League missen
Real Madrid fans in aanloop naar de Champions League finale © Getty Images

Honderden Real Madrid-fans opgelicht: Spaanse supporters moeten finale Champions League missen

19:48, 01-06-2024 / Laatste Update: 20:18, 01-06-2024

De Champions League-finale is een mega groot sportevenement waar elke voetbalfan wel bij wil zijn. Zo ook een heel aantal fans van Real Madrid, maar helaas eindigde die droom in een fiasco.

Via de Madrileense supportersclub Capote y Montera had een heel aantal supporters een vlucht geboekt naar Londen om hun club te zien schitteren op Wembley. Zaterdagochtend kregen 270 Madrileense supporters volgens AS te horen dat hun vlucht geannuleerd was vanwege problemen met het vliegtuig. Later bleek dat ze waren opgelicht.

Real Madrid kreeg dit nieuws ook te horen, en de club heeft geprobeerd om de fans alsnog op een vliegtuig te krijgen. Naar verluidt hebben 16 supporters alsnog een vlucht kunnen pakken naar Londen.

Real Madrid heeft de teleurgestelde fans aangeboden om de wedstrijd in Santiago Bernabeu te komen kijken, ondanks dat de club er zelf niks mee te maken had. In het stadion van Los Blancos zijn namelijk grote schermen opgezet om ook alle fans in Madrid een onvergetelijke beleving te bezorgen.

Real Madrid fans in Londen

In de Engelse hoofdstad wemelt het inmiddels van de Spaanse supporters die maar al te graag hun club de Champions League zien winnen voor de vijftiende keer in de geschiedenis.

Nederlanders in de Champions League-finale

Zaterdagavond kunnen er twee Nederlanders in actie komen in de finale. Ian Maatsen staat waarschijnlijk in de basis bij Borussia Dortmund, dus de man in vorm zal de Nederlandse bijdrage in de Champions League moeten vertegenwoordigen. De linksback kreeg onlangs te horen dat hij niet geselecteerd is voor het Nederlands Elftal voor het EK. Hopelijk zal dit geen invloed hebben op zijn spel. Donyell Malen is de andere Nederlander die in actie kan komen, maar hij zal eerst vanaf de bank moeten toekijken.

Los van de spelers, zal er ook een Nederlandse sportarts vanavond aan het werk zijn tijdens de Champions League-finale. Suzanne Huurman is de spelersarts van de Spaanse grootmacht en zij heeft een belangrijke taken te verrichten. Zij geeft namelijk bij Real Madrid advies als bijvoorbeeld een speler een blessure heeft.

Deze Nederlandse sportarts moet Real Madrid aan vijftiende Champions League helpen

1 juni 2024, 17:57

De Champions League-finale tussen Borussia Dortmund en Real Madrid heeft een Nederlands tintje. Niet alleen vanwege Dortmund-spelers Ian Maatsen en Donyell Malen, maar ook vanwege een bijzonder Nederlands staflid bij Real Madrid. Bij de Spaanse topclub werkt namelijk de Nederlandse Suzanne Huurman en zij heeft een enorm belangrijke taak.