Is dit dé pechvogel van het EK voetbal? Verdediger van Tsjechië veroorzaakt wéér een tegendoelpunt
Robin Hranac van Tsjechië krijgt de bal ongelukkig op de hand tegen Georgië en staat zo voor de derde keer dit EK aan de basis van een tegengoal © Getty Images

16:05, 22-06-2024 / Laatste Update: 16:11, 22-06-2024

Het is in de groepsfase nog moeilijk te zeggen wie de sterspeler wordt van dit EK, maar de speler met de meeste pech lijkt wel al bekend. Verdediger Robin Hranác beleeft achterin bij Tsjechië twee verschrikkelijke wedstrijden tegen Portugal en Georgië.

De Tsjechen verloren dinsdag hun eerste groepsduel in de slotminuten van Portugal met 2-1. Daar zal vooral Hranác enorm slecht van hebben geslapen. Bij beide goals had hij een negatieve hoofdrol. De 1-1 was een eigen doelpunt nadat zijn doelman een houdbare bal tegen de knie van zijn arme verdediger bokste.

Ook bij de 2-1 ging Hranác de mist in. In de blessuretijd leek hij een lage voorzet simpel te onderscheppen, maar glipte de bal uiterst knullig door zijn binnen. Daardoor kon Francisco Conceicão de bal binnenschieten en verloor Tsjechië alsnog.

Ook ongelukkig tegen Georgië

Wie denkt dat de 24-jarige van Viktoria Plzen in de openingswedstrijd wel genoeg pech had voor een heel toernooi, zit mis. Ook tegen Georgië veroorzaakte Hranác een tegengoal. In de blessuretijd van de eerste helft maakte hij hands in het strafschopgebied en ging de bal, na ingrijpen van de VAR, op de stip. De Georgiërs benutten het buitenkansje dankzij Georges Mikautadze. Met een beetje pech wordt ook Hranác in deze wedstrijd dus de schlemiel.

Alles over het EK voetbal

Bekijk op onze speciale pagina over het EK voetbal al het laatste nieuws rond Nederland en andere landen. Check verder ook alle standen, wedstrijden en selecties.