'Manchester United doet Matthijs de Ligt voorstel tot 2029, akkoord is aanstaande'
Matthijs de Ligt © Getty Images

'Manchester United doet Matthijs de Ligt voorstel tot 2029, akkoord is aanstaande'

06:37, 01-07-2024 / Laatste Update: 06:46, 01-07-2024

Manchester United heeft Matthijs de Ligt (24) een contractvoorstel voor vijf seizoenen gedaan, dat meldt De Telegraaf. Het management van de Oranje-international onderhandelt volgens de krant met de club van Erik ten Hag.

Bronnen rond de Engelse club zouden melden dat een akkoord niet lang op zich hoeft te laten wachten. De Ligt is vervolgens in afwachting van overeenstemming tussen zijn huidige club Bayern München en United. De clubs voeren inmiddels al gesprekken over de transfersom van de international, die nog tot de zomer van 2027 onder contract staat.

Ten Hag werkte bij Ajax eerder al succesvol samen met De Ligt. Na zijn tijd in Amsterdam vertrok de onlangs getrouwde De Ligt voor 85,5 miljoen euro naar Juventus. In 2022 legde Bayern München vervolgens ruim 67 miljoen euro voor hem neer.

De Ligt kwam dit EK nog niet in actie voor Oranje. Centraal achterin krijgen Virgil van Dijk en Stefan de Vrij voorlopig de voorkeur van bondscoach Ronald Koeman. Het Nederlands elftal staat dinsdag in de achtste finale tegenover Roemenië. De Ligt kwam tot nu toe tot 45 interlands, waarin hij twee keer scoorde.