Memphis Depay op gelijke hoogte met Arjen Robben door basisplaats bij Nederland - Roemenië op EK
Memphis Depay beleeft een moeizaam EK. © Getty Images

Memphis Depay op gelijke hoogte met Arjen Robben door basisplaats bij Nederland - Roemenië op EK

17:36, 02-07-2024 / Laatste Update: 17:36, 02-07-2024

Memphis Depay heeft van bondscoach Ronald Koeman een basisplaats gekregen voor het duel met Roemenië in de achtste finales van het EK. De spits gaat in München zijn 96e interland spelen en komt daarmee op gelijke hoogte met Arjen Robben en Georginio Wijnaldum.

Robben debuteerde in 2003 bij Oranje en speelde in 2017 zijn 96e en laatste interland tijdens een WK-kwalificatieduel tegen Zweden. Wijnaldum evenaarde dat aantal vorige week met zijn invalbeurt tegen Oostenrijk en dinsdag is de beurt aan Depay.

Niets missen van Roemenië - Nederland? Volg het duel via ons liveblog!

Sneijder recordhouder

Het is met zijn 30 jaar nog niet uitgesloten dat Depay de komende jaren nog meer interlands gaat spelen, maar hij moet nog even doorgaan om recordinternational te worden. Wesley Sneijder is koploper met 134 interlands, gevolgd door Edwin van der Sar (130), Frank de Boer (112), Rafael van der Vaart (109), Daley Blind (107), Giovanni van Bronckhorst (106), Dirk Kuijt (104), Robin van Persie (102) en Phillip Cocu (101). Depay, Robben en Wijnaldum delen nu de tiende plaats.

Dit is de reden dat Memphis Depay, Virgil van Dijk en Xavi Simons niet met hun achternaam op hun shirt spelen

1 juli 2024, 19:00

Memphis Depay en Virgil van Dijk trekken veel aandacht als de sterkhouders van het Nederlands elftal. Niet alleen vanwege hun prestaties, maar ook vanwege de randzaken. Zo spelen zowel Depay als Van Dijk vanwege privéredenen met hun voornaam op hun voetbalshirt. Net als teamgenoot Xavi Simons, maar die heeft daar een andere reden voor. We zien het drietal zaterdag in Berlijn sowieso terug voor de kwartfinales.

Georginio Wijnaldum

Wijnaldum kan Robben dinsdag zelfs al voorbij, maar dan moet hij wel invallen tegen Roemenië. Voor de middenvelder is namelijk geen plaats in de opstelling van Nederland. In de vorige drie duels viel hij echter wel in.

Alles over het EK voetbal

Bekijk op onze speciale pagina over het EK voetbal al het laatste nieuws rond Nederland en andere landen. Check verder ook alle standen, wedstrijden en selecties.