Michal Sadílek betuigt spijt voor val met driewieler: 'Ik heb mezelf bestraft'
Michal Sadílek. Getty Images.

Michal Sadílek betuigt spijt voor val met driewieler: 'Ik heb mezelf bestraft'

22:05, 11-06-2024

Michal Sadílek heeft op X gereageerd op zijn driewielerongeluk. Door het ritje van een berg liep de Tsjechische middenvelder een blessure op en kan hij niet mee naar het EK. "Ik heb een fout gemaakt die ik niet meer ongedaan kan maken."

De speler van FC Twente vertrok met ploeggenoten Ladislav Krejcí en David Jurásek naar een bergtop in het Oostenrijkse skigebied Planai. Hier gingen ze met een mountain Gokart naar beneden, waarbij hij in een gat belandde. De 25-jarige Sadílek liep een snee in zijn been op. Die was dusdanig ernstig dat er meteen een streep door het EK moest.

"Ik heb een fout gemaakt die ik niet meer ongedaan kan maken", schrijft Sadílek schuldbewust op X. "Ik heb het team verzwakt. Ik bereidde mezelf voor op een groot toernooi en heb mezelf bestraft."

Steun

De middenvelder is dankbaar voor de steun die hij krijgt van zijn familie en teamgenoten. "Bedankt aan iedereen die mij helpt, vooral mijn familie en dierbaren. Ook voel ik veel steun van de jongens van het nationale team", schrijft Sadílek.

Maandag won Tsjechië zonder de middenvelder met 2-1 van Noord-Macedonië. "Ze hebben mij geraakt door mijn shirt te tonen voor de oefeninterland tegen Noord-Macedonië. Ik kijk ernaar uit om weer op het veld te staan en zal voor het team duimen op het EK." De Tsjechen treffen op het EK in de groepsfase achtereenvolgens Portugal, Georgië en Turkije.