scheidsrechter-nederland-canada-oranje
Rohit Saggi / Getty Images

Nederland - Canada: dit is de scheidsrechter bij de oefenwedstrijd in aanloop naar het EK 2024

20:34, 05-06-2024 / Laatste Update: 20:48, 05-06-2024

De scheidsrechter bij de wedstrijd tussen Nederland en Canada is bekend. Rohit Saggi gaat de oefenwedstrijd fluiten. Saggi is een 32-jarig scheidsrechterstalent uit Noorwegen.

Afgelopen maandag floot Saggi nog het oefenduel tussen Engeland en Bosnië. Hij deelde vier gele kaarten uit - waaronder één aan Ajacied Benjamin Tahirovic - én gaf een penalty aan Engeland. Eerder dit jaar floot hij een oefenpotje tussen Ierland en België.

Scheidsrechter bij Nederland - Canada

In 2021 floot Saggi al eens de Noorse bekerfinale. Molde FK won toen met 1-0 van het Ajax welbekende Bodø/Glimt. Dit seizoen floot hij één kwalificatiewedstrijd in de Champions League en drie wedstrijden in de groepsfase van de Europa League.

Vorig jaar floot Saggi ook al eens een EK-kwalificatiewedstrijd uit de poule van Nederland. Griekenland won toen met 3-0 op bezoek bij Gibraltar.

Oefenwedstrijd tegen Canada

De wedstrijd tegen Canada is een voorbereidingswedstrijd op het EK 2024 in Duitsland. Bondscoach Ronald Koeman zal deze - en de wedstrijd tegen IJsland op 10 juni - gebruiken om de laatste plooien glad te strijken. Hij heeft al besloten dat Bart Verbruggen de eerste doelman wordt. De keeper van Brighton & Hove Albion staat tegen Canada dan ook onder de lat.

Daarnaast mist Koeman nog een aantal spelers tegen Canada. Tijjani Reijnders en Teun Koopmeiners zijn nog afwezig wegens clubverplichtingen, Frenkie de Jong is nog niet fit genoeg om te kunnen spelen. De kans dat Georginio Wijnaldum in actie komt lijkt daardoor een stuk groter. Sportnieuws.nl-verslaggever Rick Kraaijeveld zou het niet verbazen als Wijnaldum de nummer tien van Oranje op het EK wordt.

'Ronald Koeman zal Georginio Wijnaldum op 10 gebruiken bij oefeninterland Nederland'

5 juni 2024, 20:19

Woensdagmiddag kondigde Ronald Koeman al één speler aan die zal starten voor het Nederlands elftal: Bart Verbruggen. De keeper van Brighton is verkozen tot eerste keeper van Nederland en zal op het EK onder de lat staan. Over de rest van het elftal liet de bondscoach weinig los. Eén van de opties op 10 is Georginio Wijnaldum, die zomaar eens in de basis kan staan als het aan Koeman ligt.