Opsteker voor Oranje: tegenstander Polen moet Robert Lewandowski missen tijdens groepsduel op EK voetbal
Robert Lewandowski / Getty Images

Opsteker voor Oranje: tegenstander Polen moet Robert Lewandowski missen tijdens groepsduel op EK voetbal

14:47, 11-06-2024 / Laatste Update: 14:47, 11-06-2024

Robert Lewandowski mist het eerste duel van Polen op het EK voetbal. En dat is erg voordelig, want die eerste groepswedstrijd is tegen het Nederlands elftal. Lewandowski geldt als de grote ster van de Polen.

Lewandowski raakte maandagavond geblesseerd in de oefenwedstrijd tegen Turkije. Na 33 minuten spelen moest de spits van FC Barcelona naar de kant. Polen won de uitzwaaiwedstrijd wel met 2-1. De Poolse bondscoach, Michal Probierz, dacht eerder dat Lewandowski slechts 'een paar dagen' geblesseerd zou zijn. Nu blijkt de wedstrijd van komende zondag te vroeg te komen.

De inmiddels 35-jarige Lewandowski speelde al meer dan 150 interlands voor Polen, waarin hij 82 keer scoorde. Lewandowski maakt zich op voor zijn vierde EK. Alleen in 2016 wist hij met Polen voorbij de groepsfase te geraken. Polen werd toen in de kwartfinale uitgeschakeld door Portugal, de latere winnaar.

Lewandowski gold de afgelopen jaren als een van de beste spitsen ter wereld. Met Bayern München won hij één keer de Champions League. Bij de Duitse club was hij jarenlang enorm trefzeker: hij scoorde 344 keer in 375 wedstrijden voor Bayern München. Inmiddels speelt hij bij FC Barcelona.

EK 2024

De wedstrijd tussen Polen en Nederland staat zondag om 15:00 uur op het programma in Hamburg. Polen neemt het vervolgens op tegen Oostenrijk en daarna tegen Frankrijk, bij Oranje is dat precies andersom.