Phil Foden vliegt weer terug naar EK-ploeg Engeland na noodgeval
Phil Foden / Getty Images

Phil Foden vliegt weer terug naar EK-ploeg Engeland na noodgeval

20:09, 27-06-2024 / Laatste Update: 20:12, 27-06-2024

Engeland kan in aanloop naar de achtste finale tegen Slowakije weer beschikken over Phil Foden. De aanvaller had de EK-ploeg verlaten voor een 'noodgeval in de familie', maar vliegt donderdagavond weer terug.

Diverse Engelse media melden dat Foden de selectie van Engeland verliet om bij de geboorte van zijn derde kind te zijn. Inmiddels lijkt alles goed te gaan met de kersverse ouders van drie kids, waardoor de jonge aanvaller van Manchester City weer gaat aansluiten bij de ploeg van bondscoach Gareth Southgate.

Engeland op het EK voetbal

Engeland scoorde een totaal van twee doelpunten in de eerste drie wedstrijden. Ondanks een eerste plek in de poule is de ploeg van Gareth Southgate allesbehalve overtuigend begonnen aan het EK. Foden speelde dinsdagavond nog mee tegen Slovenië en kreeg geel voor praten. In de andere twee wedstrijden begon de 24-jarige vleugelaanvaller van Manchester City ook in de basis.

Engeland - Slowakije

Engeland speelt in de achtste finales van het EK voetbal in Duitsland tegen Slowakije. Dat land werd in de groep van België derde en is op zondag 30 juni in Gelsenkirchen de tegenstander van de Engelsen bij de laatste zestien.

Vissende Foden

In zijn vrije tijd houdt Foden van vissen en in Duitsland heeft hij ook de nodige watertjes gevonden om zijn hengel uit te gooien. Bij het programma Lions' Den vertelde hij over zijn visavonturen: "Dat was wel leuk. En ik heb er wel een paar gevangen ja, een paar grote."

Alles over het EK voetbal

Bekijk op onze speciale pagina over het EK voetbal al het laatste nieuws rond Nederland en andere landen. Check verder ook alle standen, wedstrijden en selecties.