De UEFA krijgt steun van Frank Paauw - politiechef in Rotterdam - in de strijd om vuurwerk bij voetbalwedstrijden te verbieden. "Wij moeten daar ook ons steentje aan bijdragen", zei Paauw tegen het AD.
Er gebeuren nog altijd heel veel ongelukken met vuurwerk bij voetbalwedstrijden. Het aantal ongelukken steeg vorig seizoen zelfs met 24%, van het aansteken van een fakkel tot ongelukken waarbij er ook echt slachtoffers vallen. Ook buiten het stadion is er een stijging te zien.
Vuurwerk is niet gezellig
Veel mensen zien vuurwerk in voetbalstadions als sfeer en gezelligheid, maar dat hoeft helemaal niet. "Vroeger rookte iedereen in de huiskamers, want dat was gezellig. Nu doet niemand dat meer en is het nog steeds gezellig", legt Paauw uit. Veel mensen zeggen het vuurwerk te gaan missen als het niet meer mag, maar volgens Paauw is het een kwestie van gedachtenverandering bij mensen.
Feyenoord
Bij Feyenoord zijn ze erg streng als het gaat om vuurwerk, misschien wel het strengst van alle clubs. Alleen bij de eerste training van het seizoen mag er vuurwerk worden afgestoken, of voor de klassieker. Bij Ajax kleurt de tribune nog regelmatig rood van het vuurwerk, bij Feyenoord is dit niet meer. De Rotterdamse club wil op die manier brandwonden of brandgaten in kleding voorkomen.