'Real heeft keepersproblemen voor Champions League-finale: zieke keeper reist alleen naar Londen'
Andriy Lunin en Thibaut Courtois. De laatstgenoemde profiteert van de ziekte van Lunin © ProShots

'Real heeft keepersproblemen voor Champions League-finale: zieke keeper reist alleen naar Londen'

12:21, 31-05-2024 / Laatste Update: 12:22, 31-05-2024

Andriy Lunin zit wel in de Champions League-selectie van Real Madrid, maar de doelman lijkt niet fit genoeg om te kunnen spelen. Carlo Ancelotti zit daardoor met een probleem wie er onder de lat moet, maar er dient zich een natuurlijke vervanger aan.

Lunin keepte sinds de zware blessure van Thibaut Courtois alles bij Real Madrid en deed dat niet onverdienstelijk. Met de Oekraïner onder de lat haalde de ploeg van Ancelotti de Champions League-finale en stelde het ook het kampioenschap in Spanje veilig. Vlak voor de belangrijkste wedstrijd van het seizoen werd Lunin echter ziek. Hij is wel opgenomen in de wedstrijdselectie, maar de doelman reist apart van de groep naar Londen. Daar zal worden gekeken of hij fit genoeg is om te starten, maar die kans lijkt niet erg groot.

Bert van Marwijk hoopt op stunt Borussia Dortmund en geeft oude club tips: 'De enige manier om Real Madrid te verslaan'

1 juni 2024, 12:00

Borussia Dortmund staat zaterdagavond voor een hels karwei in de Champions League-finale tegen recordhouder Real Madrid. De Duitsers spelen eigenlijk een matig seizoen, maar kan het in één wedstrijd een droomseizoen maken. Voormalig Dortmund-trainer Bert van Marwijk denkt dat zijn oude club alleen kans maakt bij onderschatting van Real Madrid, maar is niet te beroerd om de Duitsers wat tips te geven.

Training

De vrouw van Lunin deelde deze week beelden, waarop te zien is dat de doelman vanuit huis zijn training wel doorzet. Bij Real is iedereen natuurlijk bang dat de keeper andere spelers of stafleden aansteekt, waardoor hij zijn tijd grotendeels thuis heeft doorgebracht. "Als de griep geen obstakel is om je van het trainen af te houden, wat ben ik trots op je", plaats de vrouw van Lunin bij haar post.

Vervanger

Echter lijkt de vervanger van Lunin zich natuurlijk te hebben gemeld. Courtois lag maandenlang uit de roulatie door een zware blessure, maar de laatste weken liet de Belg zien dat hij weer steeds meer in vorm begint te komen. Lunin kreeg nog altijd de voorkeur, maar door de griep van de Oekraïner kan het zo maar eens zijn dat we Courtois zien keepen. Zijn eerste Champions League-wedstrijd van dit seizoen zou dan direct de finale van het miljardenbal zijn.