'Ronald Koeman moet het middenveld herstellen en de aanval flink wijzigen tegen Oostenrijk'
Xavi Simons, Memphis Depay en Jeremie Frimpong zouden volgens Aad de Mos tegen Oostenrijk weer naar de bank moeten. ©Getty Images

'Ronald Koeman moet het middenveld herstellen en de aanval flink wijzigen tegen Oostenrijk'

11:40, 23-06-2024 / Laatste Update: 11:41, 23-06-2024

Als het aan Aad de Mos zou liggen, verandert bondscoach Ronald Koeman flink wat posities tijdens Nederland - Oostenrijk op het EK. Dat vertelt ex-toptrainer De Mos in zijn dagelijkse videorubriek Toss van De Mos. De prijzenpakkende coach uit het verleden geeft tijdens het EK exclusief voor Sportnieuws.nl zijn scherpe mening.

Nederland doet er tegen Oostenrijk goed aan om terug te grijpen naar de succesformule tegen Polen en te leren van de teleurstellingen tegen Frankrijk. De Mos oppert dan ook dat Koeman flink wat wijzigingen moet doorvoeren om een beter Oranje te zien voetballen.

Memphis Depay

"Memphis Depay heeft nog niks laten zien. Het is een toernooi waarin je maximaal zeven wedstrijden speelt. Het is geen uitgebreide competitie, dus ik zou niet te lang wachten met hem. Hij zegt zelf dat hij op een eiland staat. Maar als iemand goed op een eiland uit de voeten kan, dan is dat Brian Brobbey. Ik zou hem wel in actie willen zien", zegt De Mos.

11:15 - 23-06-2024

Aad de Mos: 'Cristiano Ronaldo heeft duidelijk geleerd'

Ex-toptrainer Aad de Mos laat in zijn dagelijkse videorubriek Toss van De Mos zijn licht schijnen over het Nederlands elftal en het EK voetbal. Dit keer gaat hij dieper in op Cristiano Ronaldo en de tegenvallende aanval van Oranje.

'Middenveld herstellen'

Maar niet alleen Memphis moet er volgens de voormalig toptrainer uit. Ook Jeremie Frimpong en Xavi Simons moeten naar de bank. "Ik zou het middenveld weer herstellen zoals het de eerste wedstrijd was. Dus met Jerdy Schouten, Joey Veerman en Tijjani Reijnders op tien. En dan Frimpong vervangen voor Donyell Malen. Mijn voorhoede zou dan zijn: Gakpo, Brobbey en Malen. Omdat de Oostenrijkers ook gaan voetballen en niet gaan verdedigen. Met de snelheid van Malen en Brobbey voorop heb je een betere aanval dan dat we nu hebben."

Aad de Mos laat zijn licht schijnen over Oranje en het EK voetbal.

Alle afleveringen Toss van De Mos

Op de speciale online pagina Toss van De Mos zijn altijd alle video's en verhalen terug te vinden.

Columns Berry van Aerle

Naast De Mos geeft ex-international Berry van Aerle exclusief voor Sportnieuws.nl zijn mening over Oranje en het EK voetbal. De laatste column van de Europees kampioen van 1988 is hieronder terug te lezen.

Alles over EK voetbal

Bekijk op onze speciale pagina over het EK voetbal al het laatste nieuws rond Nederland en andere landen. Check verder ook alle standen, wedstrijden en selecties.