Terugkijken | Ronald Koeman gaat in Duitsland dieper in op situatie bij Oranje
Bondscoach Ronald Koeman © ANP

Terugkijken | Ronald Koeman gaat in Duitsland dieper in op situatie bij Oranje

10:32, 12-06-2024 / Laatste Update: 11:50, 12-06-2024

Bondscoach Ronald Koeman is met het Nederlands elftal neergestreken in Wolfsburg. Daar gaf hij woensdagochtend om 11.00 uur een persconferentie in aanloop naar het EK voetbal, waarbij hij dieper inging op de situatie bij Oranje, de blessure van Frenkie de Jong en het oproepen van Ian Maatsen.

Na de oefeninterlands tegen Canada (4-0) en IJsland (4-0) zag Koeman met de geblesseerden Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners twee belangrijke spelers definitief afhaken. In allerijl werd Ian Maatsen opgeroepen. De verdediger van Borussia Dortmund kwam direct terug van zijn vakantie in Griekenland en voegde zich dinsdagavond bij de groep in Wolfsburg. Koeman riep voor Koopmeiners waarschijnlijk geen vervanger op.

Ian Maatsen

De keuze voor Maatsen als vervanger van De Jong was een logische, volgens Koeman. "Het is een multifunctionele speler", legde hij uit. "Andere opties zijn al drie weken gestopt en zijn nu weet ik veel waar", hintte de Koeman op de luxe vakantieoorden waar de spelers zich bevinden.

Concurrentie

Voor Koopmeiners riep Koeman dus geen vervanger op, mede vanwege het bovenstaande feit dat veel spelers al met vakantie zijn. Bovendien vindt de bondscoach dat hij over genoeg kwaliteit beschikt in zijn 25-koppige selectie. "Ik verwacht niet dat ik eindig met de spelers waarmee ik zondag start. Er zit veel concurrentie in, we kunnen meerdere kanten op."

Persconferentie terugkijken

Oranje speelt aanstaande zondag om 15.00 uur in Hamburg de eerste groepswedstrijd tegen Polen. Daarna volgen de confrontaties met Frankrijk (21 juni) en Oostenrijk (25 juni).

Alles over EK voetbal

Bekijk op onze speciale EK-pagina al het laatste nieuws rond Oranje en andere landen. Check verder ook alle selecties, groepsindelingen en de wedstrijden.