Video | Roemeense fan dreigt verslaggever Vandaag Inside klap te geven na pesterij
Vandaag Inside-verslaggever Tom Staal krijgt bijna klappen van een Roemeense fan na pesterijtjes. ©Talpa

Video | Roemeense fan dreigt verslaggever Vandaag Inside klap te geven na pesterij

06:53, 03-07-2024 / Laatste Update: 07:31, 03-07-2024

Tom Staal, verslaggever van Vandaag Inside tijdens het EK voetbal, is dinsdagavond ontsnapt aan een paar klappen van een Roemeense fan. Tijdens het item dat de Nederlander in München maakte, dreigde de Roemeen flink uit te halen.

Staal, ook bekend van zijn reportages bij Powned, staat erom bekend dat hij spraakmakende items maakt. Vaak ook vanwege zijn uitdagende manier van vragen stellen. Dat kostte hem dinsdagavond bijna een blauw oog. Toen Nederland in München met 3-0 had gewonnen, probeerde hij op straat 'een paar Roemenen te pesten', zoals hij het zelf zei.

'Je probeert mij in een slechte positie te brengen'

En wie vraagt, kan het krijgen. De Roemeense fan die geïnterviewd wordt voor het item van Vandaag Inside, probeert eerst nog uit te leggen wat Staal probeert. "Omdat Roemenië nu verloren heeft van Nederland, probeer je mij in een slechte positie te zetten." En op het moment dat Staal dat keihard beaamt, slaan de stoppen door bij de man.

'Heel agressief'

Hij grijpt de microfoon in Staal z'n handen en dreigt met gebalde vuist uit te halen. Een andere fan houdt hem tegen, terwijl de man van woede een scheldwoord onderdrukt. Na het moment verklaart Staal bij Nederlandse fans dat hij 'dacht om even een paar Roemenen te pesten'. De Nederlandse fan zag hetzelfde gebeuren. "Dat probeerden wij ook, maar ze lijken heel agressief."

'UEFA maffia'

Andere Roemeense fans kregen in het item dezelfde benadering van Staal. "Jullie waren echt heel erg slecht", zegt de verslaggever uitdagend tegen een fan, die met vuur in z'n ogen ja-knikt. "No, we didn't suck", zegt een andere fan. "Maar we moeten wel erkennen dat UEFA maffia is", doelt hij op een moment tijdens de wedstrijd waarin Roemenië achteraf claimt dat het een penalty had moeten krijgen tegen Nederland.

Nederland - Turkije

Nederland speelt komende zaterdag om 21:00 uur de finale van het EK voetbal tegen Turkije.

EK voetbal

Bekijk op onze speciale pagina over het EK voetbal al het laatste nieuws rond Nederland en andere landen. Check verder ook alle standen, wedstrijden en selecties.