Voorwerp met explosieven na oefenduel Duitsland blijkt vals alarm
Max-Morlock-Stadion in Neurenberg. Getty Images

Voorwerp met explosieven na oefenduel Duitsland blijkt vals alarm

08:09, 04-06-2024 / Laatste Update: 08:09, 04-06-2024

De melding van een voorwerp met explosieven buiten het stadion na afloop van een oefeninterland tussen Duitsland en Oekraïne bleek vals alarm. Door de vonst moesten mensen in het stadion blijven of via een andere route naar buiten.

De politie van Neurenberg bekendgemaakt dat het ging om vals alarm. De politie zette rond 23.00 uur een deel rond het stadion af na de vondst van een voorwerp met vermoedelijk explosieven.

De bussen voor beide teams bleven langer in het stadion en ook vertegenwoordigers van de media mochten niet naar buiten. Een deel van de aanwezige toeschouwers werd via een andere route uit het stadion geleid.

"We zijn ons bewust van een gevaarlijke situatie buiten het stadion die we zeer serieus nemen", meldde de politie aanvankelijk. Ruim een kwartier later volgde een mededeling dat er geen sprake meer was van een dreigende situatie.

Duitsland en Oekraïne oefenden in Neurenberg voor het EK. Het werd 0-0. Op 14 juni gaat het Europese toernooi van start met een wedstrijd tussen gastland Duitsland en Schotland in München.