Van de zotte: Dit elftal verdient zo'n 200 (!) miljoen per jaar in China

Van de zotte: Dit elftal verdient zo'n 200 (!) miljoen per jaar in China

admin • 13:22, 29-12-2016 / Laatste Update: 06:45, 07-08-2024

Bizar, ongelooflijk, te zot voor woorden en zo kunnen we nog wel even doorgaan. In China is het momenteel dik, heel dik cashen voor de voetbalvedettes. De Chinese clubs smijten met miljoenen. Zo ving Chelsea 71 miljoen voor Oscar. Maar alleen bij flinke transferbedragen blijft het niet. Wat te denken van Carlos Tévez die met een salaris van 721 (!) duizend euro per week de best betaalde voetballer ooit is. Of Pellè, die even 15,8 miljoen per jaar vangt. Bizar toch? We hebben de 11 best betaalde spelers van China voor je op een rijtje gezet. Schrik niet: dit elftal casht ruim 200 (!!) miljoen per jaar...

1. Carlos Tévez

Laten we maar gelijk beginnen met de absolute moneymaker van China: Carlos Tévez. De Argentijn ging in 2015 terug naar z'n geboorteland na 9 jaar Europa. Maar na 2 jaar Boca Juniors kreeg de spits een miljoenenaanbod die hij toch echt niet kon weigeren: ruim 40 miljoen per jaar. Tévez twijfelde nog even omdat hij het goed naar z'n zin had in Argentinië, maar keek op zijn bankrekening en wist toen: dit MOET ik doen. En ja hoor, met ruim 721 duizend euro per week mag Tévez zich sinds donderdag de best betaalde voetballer van de wereld noemen. Hij casht per jaar ongeveer 37,5 miljoen euro bij Shanghai Shenhua.

OFFICIAL: Shanghai Shenhua have signed striker Carlos Tevez from Boca Juniors for £70million. pic.twitter.com/RjUUW24BfI

— Transfer Central TNC (@TransferNewsCen) 29 december 2016

2. Ezequiel Lavezzi

De best betaalde voetballer ter wereld was Ezequiel Lavezzi. Hij vertrok in februari 2016 van PSG naar Hebei China Fortune. De Chinese club hoefde niet heel veel geld te betalen voor de Argentijn: tussen de 5 tot 10 miljoen. Da's maar goed ook, want de club betaalt zich elke week wel helemaal scheel om Lavezzi z'n salaris te geven. De kleine buitenspeler krijgt maar liefst 580.000 euro per week. Omgerekend ongeveer 29 miljoen euro per jaar.

(Foto: Getty Images)

3. Oscar

Ja, de Chinezen smijten er lekker op los dit jaar. Vorige week werd bekend dat ook Oscar er verrassend voor kiest om te cashen in Azië. De Braziliaan is pas 25 jaar, maar speelde dit seizoen niet veel meer en vond het daarom mooi geweest bij Chelsea. Voor beiden een prima optie: Shanghai SIPG betaalde maar liefst 71 miljoen voor de middenvelder. Cashen voor Chelsea dus, maar ook Oscar heeft niet te klagen hoor. Hij krijgt elke week 470 duizend euro. Dat is ruim 67 duizend euro per dag en 46 (!) euro per minuut. Na een jaar kan Oscar heerlijk op vakantie met zo'n 24,4 miljoen euro.

4. Hulk

Givanildo Vieria de Souza vond het dit jaar ook mooi geweest in Europa. Hulk verdiende al aardig wat geld in Rusland bij Zenit maar wilde nóg meer. En dus tekende de Braziliaan in juni 2016 een contract bij de ploeg waar hij nu z'n makker Oscar tegenkomt: Shanghai SIPG. De club betaalde ook flink wat miljoenen aan Zenit: 55,8 miljoen euro om precies te zijn. Maar dat niet alleen, het moet elke week ook nog zo'n 365 duizend euro overmaken naar de bankrekening van Hulk. Hij verdient daarmee zo'n 19,9 miljoen euro per jaar.

DEPORTES: Los 5 fichajes más caros del fútbol chino.

2) HULK del Zenit San Petersburgo al @ShanghaiSIPG_FC por 57,42 millones de dólares. pic.twitter.com/vbBf9S2PyS

— RADIO ATALAYA 680AM (@radioatalaya680) 25 december 2016

5. Graziano Pellè

In Nederland keek men heel raar op toen Graziano Pellè in juli 2016 liet weten dat-ie het wel weer mooi vond geweest bij Southampton. Maar toen duidelijk werd dat de Italiaan 40 miljoen in 2,5 jaar gaat verdienen, snapten we hem natuurlijk wel weer. 40 miljoen! Wat een bizarre carrière van Pellè, die bij Feyenoord weer helemaal opbloeide. Shandong Luneng betaalde Southampton zo'n 15 miljoen euro en mag Pellè elke week zo'n 304.000 euro betalen. De spits casht daarmee ongeveer 15,8 miljoen euro per jaar.

📰OFFICIAL: Shandong Luneng Taishan FC have signed Italian ST Graziano Pellè from Southampton FC. #GoShandong ⚽💪 pic.twitter.com/IYaTpfEsQx

— Shandong Luneng FC (@sdlnts1993) 11 juli 2016

6. Asamoah Gyan

Ook de Afrikanen verdienen flink in China. Asamoah Gyan was 1 van de eerste vedettes die in juli 2015 naar de Chinese eredivisie vertrok. Hij is misschien niet de speler met de grootste naam, maar verdient bij Shanghai SIPG meer dan bijvoorbeeld Neymar en Suárez. Met een salaris van zo'n 277 duizend euro per week, casht Gyan ongeveer 14,4 miljoen euro per jaar. Not bad! Zeker niet omdat de Ghanees daarvoor bij Al Ain uit de Verenigde Arabische Emiraten ook al 220.800 euro per week kreeg. Moneymakerrr!

7. Ramires

Nog een Braziliaan die z'n zakken lekker vult in China. Ramires vond het in januari 2016 mooi geweest bij Chelsea en tekende voor maar liefst 5,5 jaar bij Jiangsu Suning. De Chinezen betaalden Chelsea zo'n 29 miljoen euro en mogen Ramires elke week een keurige 246 duizend euro aftikken. Daarmee verdient de Braziliaan zo'n 12,8 miljoen per jaar.

Thanks to all the Jiangsu Suning fans for the fantastic reception! Obrigado pela recepção, torcedores do Jiangsu! pic.twitter.com/1h6dWDCxbU

— Ramires (@Rami7oficial) 9 februari 2016

8. Jackson Martinez

FC Porto en Atlético Madrid. Jackson Martinez maakte in Portugal indruk, maar kreeg het in Spanje niet voor elkaar. En dus mocht de Colombiaan na een half jaartje alweer weg. En ja hoor, natuurlijk stond een Chinese club voor de deur. Martinez dacht: zoek 't uit, ik ga lekker cashen. Dat doet-ie behoorlijk. En Atlético deed dat overigens ook. Guangzhou Evergrande betaalde in februari 42 miljoen aan de Spanjaarden en maken elke week zo'n 237 duizend euro over naar de bankrekening van Martinez. Hij pakt daarmee zo'n 12,3 miljoen euro per jaar.

9. Alex Teixeira

Nog een Braziliaan in Chinese dienst: Alex Teixeira. De aanvaller wilde in februari 2016 eigenlijk naar Liverpool, maar zijn club Shakthar Donetsk had zin om lekker geld te verdienen. En dat deden de Oekraïners ook behoorlijk. Jiangsu Suning betaalde 50 miljoen euro voor de Braziliaan. En eerlijk: de transfer kwam hem op zich toch nog best goed uit. Teixeira verdient zo'n 225 duizend euro per week. Dat is ongeveer 11,7 miljoen euro per jaar.

(Foto: Getty Images)

10. Burak Yilmaz

Van Turkije naar China. Burak Yilmaz zwichtte net als Martinez en Teixeira in februari voor het grote geld in Azië. De Turkse spits tekende een contract voor 4 jaar bij Beijing Guoan en verzekerde zichzelf daarmee van een heerlijk pensioen. Yilmaz krijgt zo'n 152 duizend euro per week; ongeveer 7,9 miljoen per jaar. Reken maar uit: 7,9 x 4, ruim 31,6 miljoen euro. Lekker leventje hoor...

11. Darío Conca

De onbekendste van het stel is Darío Conca. De Argentijn heeft daar lak aan, want hij zit toch echt bij de 11 beste verdieners van China. En ook nog eens 1 van de best betaalde voetballers van de wereld. Conca speelde in eigen land voor River Plate en later in Brazilië voor Fluminense. In 2015 kreeg hij een lucratief aanbod uit China dat hij echt niet kon weigeren. Shanghai SIPG betaalt hem zo'n 142 duizend euro per week. De onbekende Conca ontvangt daarmee ruim 7,4 miljoen euro per jaar. Doet-ie toch ff!

(Foto: ANP)

Nog een hoop moneymakers

Een heel elftal dus dat goed is voor ruim 200 miljoen euro per jaar. Bizarre cijfers. Waar gaat dit eindigen? Wordt China straks 1 grote 'Europese' competitie? Als de machtige Chinezen zo doorgaan met grof geld betalen, verliezen we meer en meer vedettes. Want behalve deze 11 moneymakers, verdienen ook onder meer Dembe Ba, Gervinho en Paulinho grof geld in China. Who's next?!

Podolski

Het lijkt erop dat dat Lukas Podolski wordt. De Duitser moet de volgende topspeler worden die de Chinese competitie gaat versterken. De vraag is bij welke club hij flink gaat cashen. Het lijkt Guangzhou Evergrande te worden. Die club heeft in ieder geval de beste papieren en wil Galatasaray zo'n 20 miljoen euro dokken.

(Bron salaris- en transferinformatie: transfermarkt.nl)