Olav Kooij pakt tweede ritzege in Parijs-Nice, Arvid de Kleijn en Fabio Jakobsen stappen af
Olav Kooij wint ook etappe 5 in Parijs-Nice © Getty Images

Olav Kooij pakt tweede ritzege in Parijs-Nice, Arvid de Kleijn en Fabio Jakobsen stappen af

16:23, 07-03-2024 / Laatste Update: 16:27, 07-03-2024

Tijdens de vijfde etappe van Parijs-Nice zijn twee Nederlandse sprinters afgestapt. Fabio Jakobsen en Arvid de Kleijn haalde het einde niet en gaven op. Olav Kooij werd de winnaar van de dag.

Het kwam uiteindelijk aan op een sprint. Kooij leek in eerste instantie wat ver weg te zitten in het aandenderende peloton. Toch won hij uiteindelijk met overmacht van Mads Pedersen en Pascal Ackerman. Het was alweer zijn tweede ritzege in deze koers dit jaar. De tweede etappe was ook al een prooi voor de renner van Visma | Lease a Bike.

Jakobsen sprintte in etappe twee niet echt mee met de beste mannen. Donderdags had hij het zwaar met de hoogtemeters in het Franse landschap. Daarnaast voelde hij zich ziekjes en stapte hij dus af. Ploegenoot Van den Berg stopte er al iets eerder mee.

De Kleijn

De Kleijn kende wel een succesvol Parijs-Nice. De sprinter won de tweede etappe in de Franse koers, maar was donderdag moegestreden. Met nog zo'n zestig kilometer te gaan haakte De Kleijn af bij het peloton en stapte hij daarna af.