Opvallende claim van Remco Evenepoel in Tour: 'Tadej Pogacar zag er niet blij uit met gele trui'
Remco Evenepoel © ProShots

Opvallende claim van Remco Evenepoel in Tour: 'Tadej Pogacar zag er niet blij uit met gele trui'

07:15, 01-07-2024 / Laatste Update: 07:47, 01-07-2024

Remco Evenepoel vond dat Tadej Pogacar er niet echt blij uit zag met de gele trui die hij zondag pakte in de Tour de France. De Belg denkt dat de huidige leider van het algemeen klassement liever een stuk later in het geel had gekomen.

In een onderonsje tussen de Belg en Pogacar, bevestigde laatstgenoemde zelfs dat hij een poging deed om niet in het geel te komen. "Ik liet nog een gaatje vallen", zegt Pogacar tegen Evenepoel. De Belg kon op de laatste klim niet mee met Jonas Vingegaard en de Sloveen, maar door hard te werken kon hij samen met Richard Carapaz nog terug komen. Laatstgenoemde was echter meer een blok aan het been van Evenepoel. "Carapaz werkte niet mee", vertelde Evenepoel tegen Pogacar.

Witte trui

Evenepoel kon dus de gele trui van Pogacar binnen halen, maar ook voor hem is nu al in het geel komen geen must. "We zien wel: wordt het geel, des te beter. Wordt het geen geel, dan is dat zo." Evenepoel pakte wel de witte trui en is nu leider van het jongerenklassement in de Tour. De Belg was met die trui in ieder geval ook niet bezig. "Of ik die gewone trui al beu was? Nee, niet per se. Het was per toeval, maar hier staan we dan."

'Had wat krachten verspeeld'

Evenepoel kon dus niet mee met de aanval van Pogacar op de laatste klim, maar hij denkt dat dit wel had gekund als hij daarvoor niet al te veel had gedaan. "Ik zat vlak achter Pogacar toen hij aanviel, de benen liepen alleen even vol omdat ik net ervoor vanuit een tweede groepje ernaartoe moest springen. Het is jammer dat ik wat krachten had verspeeld vlak voor zijn aanval, anders zou ik misschien wel kunnen meegaan. Maar uiteindelijk loopt het nog goed af en kom ik met die twee mannen binnen, dat is belangrijk."

Uitslagen en klassementen Tour de France 2024 | Tadej Pogacar terug in het geel, Jonas Vingegaard op achterstand

2 juli 2024, 17:12

De Ronde van Frankrijk is in Florence van start gegaan. De vierde etappe werd een prooi voor Jonas Vingegaard. De gele trui wisselde van schouders: Richard Carapaz kon het tempo op het klim van buitencategorie niet bijbenen, waardoor ritwinnaar Tadej Pogacar woensdag in de gele trui rijdt. Bekijk hier de complete rituitslag en de klassementen. Check ook het overzicht met het te winnen prijzengeld.

De Ronde van Frankrijk begint zaterdag in Italië met een rit van Florence naar Rimini. Bekijk op onze speciale pagina over de Tour de France al het laatste nieuws, het volledige rittenschema en de rituitslag en standen in de overige klassementen en de lijst met alle deelnemers. Check ook het overzicht met het te winnen prijzengeld.