Sepp Kuss, Tadej Pogacar en nu ook oud-wereldkampioen: covid houdt huis richting Tour de France
Mads Pedersen was te sterk voor Mathieu van der Poel in Gent-Wevelgem. © Getty Images

Sepp Kuss, Tadej Pogacar en nu ook oud-wereldkampioen: covid houdt huis richting Tour de France

11:38, 28-06-2024 / Laatste Update: 12:24, 28-06-2024

Net als tweevoudig Tourwinnaar Tadej Pogacar heeft de Deense renner Mads Pedersen in aanloop naar de Tour de France een covidinfectie gehad. Dat vertelde de groenetruikandidaat van Lidl-Trek op een persmoment van zijn ploeg.

Pedersen (28) was een van de renners van Lidl-Trek die eerder deze maand covid-19 opliepen tijdens de Franse rittenkoers Critérium du Dauphiné. De Britse klassementsrenner Tao Geoghegan Hart moest door de covidbesmetting afzeggen voor de Tour, Pedersen verschijnt wel aan de start.

"Ik had geluk, ik had er niet veel last van", zei Pedersen over zijn ziekte. Pedersen won zowel in 2022 als 2023 een etappe in de Tour. In 2019 werd de Deen in kletsnatte weersomstandigheden wereldkampioen in Engeland.

TV-gids: op deze zender kijk je live naar de Tour de France 2024

28 juni 2024, 07:30

De strijd om de felbegeerde gele trui barst in Florence los op zaterdag 29 juni. In drie weken tijd leggen de renners 3.500 kilometer af, met 60 kilometer die wordt afgelegd in de individuele tijdrit. Met Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard als torenhoge favorieten en enkele gevaarlijke outsider staan er genoeg renners aan de start om in de gaten te houden. Lees hieronder op welke zender je de Tour de France live kan volgen.

Sepp Kuss

In aanloop naar de Tour werd duidelijk dat Sepp Kuss, winnaar van de Ronde van Spanje, nog te veel last heeft van zijn coronabesmetting om deel te nemen. De Amerikaan van Visma-Lease a Bike zou achter titelverdediger Jonas Vingegaard de schaduwkopman zijn bij de Nederlandse ploeg. Zijn plaats in de selectie is ingenomen door debutant Bart Lemmen.