Shock voor wielerploeg Lifeplus-Wahoo: alle fietsen gestolen tijdens Ronde van Groot-Brittannië
Lifeplus-Wahoo ©ProShots

Shock voor wielerploeg Lifeplus-Wahoo: alle fietsen gestolen tijdens Ronde van Groot-Brittannië

20:13, 07-06-2024 / Laatste Update: 21:22, 07-06-2024

Wielerploeg Lifeplus-Wahoo zat in de Ronde van Groot-Brittannië met een probleem: de fietsen waren gestolen. De wielrenners van de Britse equipe konden toch opstappen, nadat andere ploegen zo vriendelijk waren om enkele tweewielers uit te lenen.

De ploeg had de fietsen geparkeerd in een busje, dat weer bij het rennershotel stond. Alle veertien fietsen waren de ochtend erna foetsie. Het gaat om exemplaren van het merk Ribble Endurance SLR, met een totale waarde van dik 70.000 euro, aldus de BBC. De plaatselijke politie roept getuigen of mensen die toevallig video-opnames hebben gemaakt (via bewakingscamera's of dashcams) op om zich te melden.

Gestolen fietsen

De veertien fietsen werden donderdagnacht gestolen uit een busje van de ploeg dat bij het rennershotel geparkeerd stond. Andere ploegen boden de helpende hand door fietsen uit te lenen, waarna de etappe van en naar Wrexham (140 kilometer) kon beginnen. Lotte Kopecky won donderdag na het bestuderen van de fotofinish al de openingsetappe en kende ook vrijdag een uitstekende dag. De Belgische wereldkampioene demarreerde op de laatste klim van de dag uit het peloton en kreeg alleen Anna Henderson mee.

Lotte Kopecky krijgt exclusief horloge: 'Zelfs te duur om mee te koersen'

29 april 2024, 15:10

Lotte Kopecky heeft een horloge gekregen van het luxemerk Breitling. Ze draagt het horloge niet op de fiets, de merknaam staat niet op haar truitje en ze zal ook niet in reclames opduiken. Toch verbindt het horlogemerk graag zijn naam aan de wielrenster. 'Ze is een fijne, dynamische jonge vrouw.'

Lotte Kopecky

De tweede etappe van de koers die op donderdag begon werd een prooi voor Lotte Kopecky. De Belgische wint momenteel alles wat los en vast zit, inclusief de openingsetappe. De wereldkampioene ging op avontuur met Anna Henderson en Kopecky liet de  Britse renster van Visma | Lease a Bike achter zich in de sprint. Lorena Wiebes werd derde, op twintig seconden.

Zaterdag krijgen de vrouwen een etappe van 106 kilometer van en naar Warrington voor de wielen. Kopecky is de klassementsleider, met een marge van zeventien tellen op Henderson.