Oranje-hockeysters klappen uit de school: dit zijn de negen opmerkelijkste onthullingen
Ellen Hoog (l), Naomi van As en Sven Kramer. © Pro Shots

Oranje-hockeysters klappen uit de school: dit zijn de negen opmerkelijkste onthullingen

16:48, 24-05-2024 / Laatste Update: 16:48, 24-05-2024

Ex-tophockeysters Ellen Hoog en Naomi van As nemen in hun spraakmakende podcast 'Ellen & Naomi: Super Sunday' bepaald geen blad voor de mond. Het duo vertelde wekelijks bijzonder openhartig over de kleedkamergeheimen uit hun bijzonder succesvolle tijd bij Oranje. Hieronder een overzicht van de 9 grappigste, bizarste en ondeugendste verhalen.

Hoog (38) en Van As (40) speelden tussen 2004 en 2016 samen voor het Nederlands elftal. In die bijzonder succesvolle periode werden onder meer twee wereldtitels gewonnen en was er twee keer goud op Olympische Spelen. Hoog is getrouwd met Kelvin de Lang, de technisch manager van Ajax, en heeft een dochter. Van As is al jaren samen met oud-schaatser Sven Kramer. Het sportieve stel heeft een zoon en een dochter.

Hilariteit om 'preutsheid' onder de douche

Als Fatima Moriera de Melo te gast is in de podcast van Hoog en Van As is er van gêne helemaal geen sprake meer. Met zijn drieën staan ze uitgebreid stil bij de douchegewoontes van oud-ploeggenoten. Met name de Argentijnse en Japanse dames zorgden voor hilariteit: "Nou, die kende geen schaamte hoor!"

'Voor 10.000 euro had ik het gedaan'

Richting de Olympische Spelen in 2012 zat de selectie van Oranje in de trein richting Londen. "Als wij met het team weg waren, dan kelderde het niveau na dag één", vertelt Hoog en dat blijkt ook wel uit het verhaal dat volgt. Een wildvreemde man wordt ongevraagd betrokken in een pikante discussie en dat bezorgt de hockeysters 'knalrode hoofden'.

Wilde avond met Sven Kramer

Naomi van As is sinds 2008 samen met Sven Kramer. In één van de podcasts komt het verhaal van hun eerste zoen naar boven. Daar blijken nogal wat mensen getuigen van te zijn geweest. En lang niet iedereen kon die avond, op het Sportgala, het gedrag van de hockeyster waarderen, zo blijkt.

'Dan ging iedereen echt los'

Hoog en Van As kregen de vraag hoe zij tegenover drank en sigaretten staan. De twee blijken er tijdens hun loopbaan bij vlagen lustig op los te hebben gepaft. En daarmee waren ze zeker niet de enige in het team.

Het lijstje van Ellen Hoog

In een gesprek over vreemdgaan doet Hoog een opvallende onthulling. Zij claimt een bijzonder lijstje te hebben met namen van mannen en daar staat David Beckham op.

'Die zat te knallen met een Australiër'

De hockeysters van Oranje hielden zich over het algemeen vrij aardig aan de regels van de bondscoach, maar af en toe had een van de speelsters er even genoeg van. Een plek op de bank was reden voor een nachtelijk avontuur met een Australische collega.

'Zure' diefstal in Rio

Tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro kregen de hockeysters van Oranje te maken met diefstal uit hun appartement. En daar kunnen de dames zich acht jaar later nog altijd over opwinden: 'Het waren op twee vlakken mislukt Spelen.'

'Oh, mijn God, ik keek echt mijn ogen uit'

De feesten in het olympisch dorp hebben de reputatie er vrij wild aan toe te gaan, maar doorgaans blijft alles redelijk binnenskamers. Hoog en Van As blijken echter bereid uit de school te klappen: "Sporters die uit de bosjes kwamen die thuis gewoon een vrouw, vriendin of vriend hadden."

'Dus wij roepen 'ze staat buiten te tongen''

De gewonnen Champions Trophy in Canberra (2005) blijkt een onuitputtelijke bron van goede verhalen voor Hoog en Van As. Dit keer vertelden ze over de wilde avond na de finale. Het was december, Sinterklaas kwam langs in Australië en de rekening aan de bar liep hoog op. "Het werd later en later en we werden een beetje baldadig."