Tegenvaller voor Gerwyn Price: darter meldt zich met blessure af voor Premier League
Gerwyn Price heeft zich afgemeld voor de Premier League in Aberdeen. © PDC Darts

Tegenvaller voor Gerwyn Price: darter meldt zich met blessure af voor Premier League

13:24, 02-05-2024 / Laatste Update: 13:34, 02-05-2024

Een tegenvaller voor Gerwyn Price en de dartsfans in Aberdeen. De Welshman heeft zich met een blessure afgemeld voor de dertiende speelronde van de Premier League op donderdagavond. Price miste afgelopen weekend al een toernooi door de kwetsuur en is nog altijd niet hersteld.

Price heeft last van een beknelde zenuw in zijn rug en sloeg daardoor afgelopen weekend ook al de Austrian Darts Open over. De Welshman is sindsdien behandeld aan zijn blessure, maar voelt zich niet fit genoeg om donderdag in Schotland te gaan gooien. Price zou tegen Luke Humphries spelen, maar de wereldkampioen is nu zonder te spelen al door naar de kwartfinale. De dartfans in Aberdeen krijgen dus donderdag niet zeven, maar slechts zes wedstrijden te zien.

Play-offs definitief onmogelijk

Door de afmelding is Price definitef kansloos om nog de play-offs te halen, maar dat was op voorhand enkel mathematisch nog mogelijk. De Welshman staat na dertien speelrondes op de zevende plaats en had een enorme achterstand op de top vier. Voor Price telt het duel ook nog eens als een 6-0 nederlaag en zijn legsaldo gaat dus met zes omlaag.

Humphries profiteert van de afmelding van Price, want hij krijgt gewoon twee punten voor het halen van de halve finales en neemt daarmee wat afstand van Michael van Gerwen en Nathan Aspinall. Zijn legsaldo gaat daarbij met +1 omhoog, het is dus alsof hij de partij met 6-5 zou hebben gewonnen. Humphries staat tweede en lijkt door de twee punten zo goed als zeker van een plekje in de halve finales.

Humphries mogelijk tegen Van Gerwen

Voor Humphries wordt het donderdag lang wachten, want hij hoeft pas in de tweede halve finale in actie te komen. Hij mag dus eerst kijken naar de drie overgebleven kwartfinales en de eerste halve finale voordat hij aan de bak moet. In de halve finale neemt hij het op tegen de winnaar van het duel tussen Michael van Gerwen en Rob Cross. De Engelsman won vorige week van MvG en hoewel voor hem ook de play-offs uit zicht lijken, wil hij het leven van de Nederlander nog wel zuur maken.