TV-gids: hier kijk je de ontknoping van de Premier League Darts met Michael van Gerwen en Luke Littler
Indien Michael van Gerwen de finale haalt, treft mogelijk Luke Littler. © Getty Images

TV-gids: hier kijk je de ontknoping van de Premier League Darts met Michael van Gerwen en Luke Littler

11:22, 23-05-2024 / Laatste Update: 17:10, 23-05-2024

Op donderdagavond worden in Londen de finales van de Premier League of Darts gespeeld. Michael van Gerwen kan het toernooi voor de derde keer op rij winnen, maar heeft concurrentie van toptalent Luke Littler, Luke Humphries en Michael Smith. Zie hieronder waar het spektakel wordt uitgezonden.

Hoewel Michael van Gerwen al jaren niet meer in de absolute topvorm van eerder in z'n carrière heeft, schreef hij wel de laatste twee Premier League-titels op zijn naam. Toen speelde hij echter nog niet tegen Luke Littler, die nu in topvorm verkeert en bovenaan de ranglijst van de competitiefase eindigde. Luke Humphries eindigde stabiel als tweede, terwijl Michael Smith het erg spannend maakte en pas op de laatste speelavond de vierde plek heroverde.

In de halve finales speelt de nummer één van de competitiefase tegen de nummer vier en de nummer twee tegen de nummer drie. Debutant Littler neemt het dus op tegen Smith en Humphries speelt tegen Van Gerwen. Laatstgenoemde is de enige die de Premier League eerder heeft gewonnen, welgeteld zeven keer.

De finales zijn niet te zien op lineaire televisie, maar wel op Viaplay. De Zweedse streamingdienst start de uitzending om 19:55 uur, waarna de halve finale tussen Littler en Smith om 20:15 uur zal beginnen. De tweede finale staat gepland voor een uur later, maar dat is natuurlijk afhankelijk van hoe lang eerste halve finale duurt.

Programma

Finales Premier League of Darts 2024, te zien op Viaplay (start uitzending 19:55 uur)

Halve finales
Luke Littler - Michael Smith 20:15 uur.
Luke Humphries - Michael van Gerwen 21:15 uur (tijd afhankelijk van duur vorige halve finale).

Finale
Littler/Smith - Humphries/Van Gerwen 22:30 uur (tijd afhankelijk van duur halve finales).