Van bullseye naar latje trap: Luke Littler laat zien ook te kunnen voetballen
Luke Littler is dé sensatie in het darten momenteel © PDC Darts

Van bullseye naar latje trap: Luke Littler laat zien ook te kunnen voetballen

16:21, 17-04-2024

Luke Littler brak eind vorig jaar door op het WK darts en sindsdien lijkt er geen maat te staan op de pas 17-jarige Engelsman. Nu laat hij zien naast darten ook te kunnen voetballen.

Littler speelt sinds een tijdje bij een erg populair Pro Clubs-team op EA FC. Met een aantal van deze YouTubers werd er verschillende voetbalvideo's opgenomen. Zo schoten vier van de vijf heren samen 100 keer op doel, waar de vijfde persoon zoveel mogelijk probeerde tegen te houden, en deed Littler mee aan een klassiek gevalletje van latje trap. Dat ging de linkspoot, Littler gooit bij het darten met rechts, behoorlijk goed af.

Bekijk hierdoner de gehele video.

Momenteel staat Littler bovenaan in de Premier League Darts. Donderdag komt het spektakel naar Rotterdam Ahoy, waar een oranje menigte zal hopen op avondwinst van landgenoot Michael van Gerwen.

Als Littler in Rotterdam zijn derde avond wil winnen, dan zal hij eerst moeten winnen van Michael Smith. In de eerste kwartfinale van de avond nemen de twee Engelsen het tegen elkaar op. Vervolgens zal Rob Cross of Gerwyn Price de tegenstander zijn in de halve finale.

Forbes

Voor Littler kan het jaar eigenlijk al niet meer stuk. Hij haalde de finale van het WK darts, verdiende daarmee een tourkaart en is nu bij elk toernooi een van de topfavorieten. Alhoewel hij nog geen major heeft gewonnen, lijkt dat niet lang meer te gaan duren, gezien de vorm waarin Littler verkeert.

Daarnaast zorgt de jonge Littler voor veel meer ogen op de sport. Zo werd hij laatste door Forbes in een rijtje bij de 30 meest invloedrijke mensen onder de 30-jaar oud gezet.