Wederom een darter geschorst vanwege matchfixing: speler krijgt ook een fikse boete
Jack Main © Youtube

Wederom een darter geschorst vanwege matchfixing: speler krijgt ook een fikse boete

23:25, 19-02-2024 / Laatste Update: 23:28, 19-02-2024

De Engelse darter Jack Main is door de Darts Regulation Authority geschorst vanwege matchfixing. Tijdens de Modus Super Series overtrad de Engelsman de regels, waardoor hij nu twee jaar niet mag darten. Ook moet Main nog een boete betalen.

Main overtrad de matchfixingregels tijdens zijn wedstrijd tegen Lisa Ashton op de Modus Super Series. De Engelsman verloor dat duel met 4-0. Bij de DRA gingen bijna direct na de wedstrijd de alarmbellen af, waardoor er direct een onderzoek werd ingesteld naar Main. De Engelsman werd dus schuldig geacht en mag twee jaar niet darten. Daarnaast moet hij ook een boete van 762 pond aftikken.

Geschorste spelers

Main had in 2021 en 2022 een tourkaart en mag nu dus twee jaar niet gooien. Dit overkwam meerdere spelers, waaronder de Nederlander Wessel Nijman. Ook de 23-jarige darter uit Uitgeest werd voor twee jaar geschorst vanwege het overtreden van de matchfixingregels. Ook hij ging tijdens zijn wedstrijd met 4-0 onderuit, maar dan tegen David Evans. Uiteindelijk bleek dit dus ook een uitgemaakte zaak.