Charles Leclerc niet verrast door shockmove Lewis Hamilton naar Ferrari: 'Was op de hoogte'
Lewis Hamilton en Charles Leclerc zijn vanaf volgend jaar teamgenoten © Getty Images

Charles Leclerc niet verrast door shockmove Lewis Hamilton naar Ferrari: 'Was op de hoogte'

07:53, 14-02-2024

Charles Leclerc deelt volgend seizoen met een 7-voudig wereldkampioen zijn zitje bij Ferrari. Onlangs werd bekend dat Lewis Hamilton vanaf 2025 bij de Scuderia rijdt. Dat kwam bij nogal veel F1-fans en -volgers tot een verrassing, maar niet bij Leclerc zelf.

"Het is duidelijk dat dit soort deals niet van de ene op de andere dag rond zijn", sprak Leclerc op de dag van de presentatie van de SF-24 voor het nieuwe seizoen. "Er gaat de nodige tijd inzitten en ik was ervan op de hoogte dat er gesprekken waren, voordat ik mijn contractverlenging ondertekende. Voor mij was het dus geen verrassing."

De deal van Hamilton had geen gevolgen voor het contract van Leclerc. "Het is sowieso goed dat het team transparant heeft gehandeld, maar het veranderde niets voor mij", vertelde hij verder. Leclerc heeft hoge verwachtingen van de komst van de Engelsman, ook noemde hij Hamilton 'een ongelooflijke coureur, de meest succesvolle in de geschiedenis'. "Maar met Carlos was het geweldig en we hebben nog een jaar om samen te proberen het zo goed mogelijk te doen."

Het nieuwe seizoen in de Formule 1 begint op zaterdag 2 maart met een race in Bahrein. Op 21, 22 en 23 februari zijn de testdagen op hetzelfde circuit.