Donegi Abena
Donegi Abena tijdens de loting van lichtzwaargewicht Grand Prix © Sportnieuws.nl en Giovanni Tjin

Donegi Abena over scheids bij laatste titelgevecht: 'Dat ze incapabele mensen op zulke partijen zetten...'

19:18, 17-05-2024 / Laatste Update: 20:31, 17-05-2024

In maart verloor Donegi Abena de wereldtitel lichtzwaargewicht bij Glory en hij is uit op revanche. Tijdens een interview met Giovanni Tjin van Sportnieuws.nl laat Abena weten dat hij de Grand Prix in zijn gewichtsklasse van 8 juni gaat winnen en het maakt hem niet uit wie hij tegenkomt.

Na de titelstrijd tussen Donegi Abena en Tarik Khbabez was Abena nogal opgewonden om een moment waarop Maik Polanen, de coach van Khbabez, tijdens het gevecht de ring in stapte. Op Instagram liet Abena weten dat dit niet mag en er een directe diskwalificatie zou moeten volgen. Uiteindelijk hield het protest geen stand en kon Khbabez zijn net gewonnen wereldtitel behouden.

In een interview met Sportnieuws.nl liet Abena weten dat hij zich 'genaaid' zou voelen als dezelfde scheidsrechter van zijn verloren titelstrijd opnieuw zijn partij zou fluiten. "Ik begrijp niet dat ze (Glory, red.) mensen op zulke partijen neerzetten die duidelijk incapabel zijn om hun werk goed te doen. Als ze iemand neerzetten waarvan ze niet zeker weten of hij het wel of niet kan doen, is een beetje apart."

Gemis Saddik en Plazibat

Na zijn verloren titelstrijd is Abena even naar Suriname gegaan en heeft hij een welverdiende vakantie gehouden. De oud-kampioen schenkt geen aandacht aan commentaar van anderen en heeft er daardoor niet zo veel last van.

Dat Jamal Ben Saddik en Antonio Plazibat niet aanwezig waren bij de afgelopen zwaargewicht Glory Grand Prix is voor Abena een gemis. "Zij staan in de top van de heavyweight divisie, dus zij moesten er eigenlijk bij zijn om het toernooi compleet te maken."

'Ik ga de winst pakken'

Donegi Abena doet geen uitspraken over wie hij verwacht in de finale van de Glory Grand Prix. Wat hij wel voorspelt, is dat hij zelf de winst pakt.